תגובה לשחר  
‏יום שני ‏11 ‏פברואר ‏2008   21:51
מה דעתכם על הקנון 40D

 תגובה לSagi  
‏יום שני ‏11 ‏פברואר ‏2008   23:05
חמודה, ה D300 של ניקון עדיפה.

 תגובה ליוגב  
‏יום שלישי ‏12 ‏פברואר ‏2008   00:08
אלפא אתה חולה

 תגובה לSagi  
‏יום שלישי ‏12 ‏פברואר ‏2008   00:12
נכון... בשביל זה אני לוקח אנטיביוטיקה עכשיו, אבל איך זה קשור?

 תגובה לאובי  
‏יום שלישי ‏12 ‏פברואר ‏2008   16:00
שווה אולי טיפה יותר במגה פיקסל.. אבל עולה גם 500$ יותר (פרט שולי ) :)

 תגובה לSagi  
‏יום שלישי ‏12 ‏פברואר ‏2008   16:29

שני מגהפיקסל*

צג אחורי איכותי וברור יותר, איכות תמונה (בעיקר מבחינת רעש ברגישויות גבוהות) גבוהה יותר, פונקציות טובות (הרבה יותר - גם אם מכלילים את ה LiveView), פורמט RAW לא דחוס, מערכת פוקוס מתקדמת יותר, עינית ברורה יותר המציגה 100% משדה הראיה (ולא 95% כפי שהיה עד כה), תמיכה בכרטיסי CF UDMA, אפשרות לקבע מס' פריימים לפריים בודד עוד ברמת המצלמה, שליטה על טווח דינאמי טובה יותר...

שאמשיך?



 תגובה לאלי  
‏יום שלישי ‏12 ‏פברואר ‏2008   19:00

אתה קצת לא מדייק...

הצג האחורי יותר טובה - נכון.

ביצועי איזו עדיפים - ממש לא בטוח, לא ראיתי איזה הבדל משמעותי ובטווח הנמוך דווקא ה 40D עדיפה.

RAW לא דחוס - ?!? RAW הוא לא דחוס בהגדרה, על מה אתה מדבר?

העינית של ה D300 אכן 100% ולא 95% - ובמחיר שלה זה מתבקש.

אפשרות לקבע מס' פריימים לפריים בודד - אז? ניסית את זה ואתה מעדיף את זה על עיבוד HDR נורמלי במחשב? סתם גימיק.

טווח דינמי - לפי מה החלטת את זה?


הבעיה היא שניקון וקנון כבר לא משווקות מצלמות ברות השוואה. אי אפשר בתחום ששולי הרווח בו כ"כ מצומצמים להשוות בין מצלמה של 1800$ למצלמה של 1150$ (מחירי BHphoto). זה כמו שאני אשווה בין ה 40D ל D60 החדשה. לא אותה מדרגה.



 תגובה לSagi  
‏יום שלישי ‏12 ‏פברואר ‏2008   20:34
אם נניח לרגע את תג המחיר בצד, שתי המצלמות הנ"ל מכוונות לאותה הנישה והן בהחלט ברות-השוואה.

על הניקון אתה משלם יותר מאחר והטכנולוגיה שלה עולה יותר. לא ממש ציפיתי למחיר נמוך יותר, למען האמת... ישראלי פגום הנני.

בעתיד הקווים ייתיישרו בין שתי החברות ורמות המחיר תרדנה. בשביל זה קיימת התחרות.

בנוגע לאיכות האיסו הנמוך - אני לא מסכים.

דוגמא...

בנוגע ל RAW, ישנם סוגי דחיסות lossless (אל תיתן לשם להטעות אותך) הבאות להפחית את נפח הקובץ בגדול של הפורמט הזה. בחלק ניכר מהמקרים, עדיין ישנה רמה קיימת של איבוד פרטים.

פונקציית ה D-LIGHTING (שניתן ליישם אותה גם ברמת ה CaptureNX), משפרת בצורה די ניכרת את הטווח הדינאמי בפריימים המצולמים. כמובן שמדובר על פונקציית עיבוד במצלמה, ולכן ציינתי קודם לכן שמדובר בשיפור הטווח הדינאמי - במידה ומתבקש.

הפחתת תופעת ה Chromatic Aberrations
בעדשות בהן התופעה מוגזמת.

איחוד מס' פריימים לפריים בודד ממש לא באה לשפר את הטווח הדינאמי ולהפיק פריים HDR, אלא באמת (ברמת הגימיק, אם תרצה), להקל עליך לאחד מס' חשיפות ברמת ה post processing שלאחר-מכן. עד כמה זה שימושי? לא מזיק שזה שם. לאט לאט המצלמות מכילות יותר ויותר כלים אשר יקלו עליך כשתגיע לשלב העיבוד במחשב. אם אני יכול לחסוך שלב מבחינה זו (וזמן), למה לא?

בשורה התחתונה ובלי להישמע כ Fanboy מסנוור, אתה משלם יותר - אתה מקבל יותר. אינני בא להפחית מערכה של ה 40D, אבל טכנולוגית נכון לעכשיו, ידה של ניקון על העליונה. האם זה לגיטימי לשלם על כך יותר?... עבור הממושקפים, לובשי החלוקים הלבנים שישבו ותכננו את זה, ככל הנראה שכן.
בתור האדם שבא לזרוק את הכסף על הצעצועים האלה, אני צריך לקחת את ההחלטה אם ההוצאה הנוספת תחזיר את ההשקעה, או שמא מדובר בהייפ חולף.

לבינתיים - אינני מתחרט.

 תגובה לאלי  
‏יום רביעי ‏13 ‏פברואר ‏2008   08:27

זאת בדיוק הבעיה...

אי אפשר להניח את תג המחיר בצד- כמו שנהוג לאמר you get what you pay for . וב D300 אתה משלם הרבה יותר, אם לא היית מקבל יותר היית צריך ללכת לשרוף את החנות של הדר.

זה בדיוק אותו הסיפור כמו ההשוואות המיותרות בין ה D200 ל 30D או ל 20D. כשקנון תואיל בטובה להוציא מחליפה ל 5D, ובהנחה וכמו שציינת המחירים במגמת ירידה אז אולי נוכל להשוות בין המצלמות אבל גם אז תהיה לך בעיה שאחת היא קרופ והשניה היא FF

לא יודע מה הרעיון מאחורי האסטרטגיה הזאת אבל כבר כמה שנים שקנון וניקון מתעקשות שלא למצב את המצלמות שלהן ראש בראש.

כל עניין ה d-lighting זה בעצם S/H שמובנה למצלמה, רלוונטי רק למי שמצלם JPEG. אני לא. ויש פונקציה כזאת גם ב 40D.

כל תוספות התוכנה ברמת מצלמה הן גימיקים חמודים, אבל לא רלוונטיים למי שמעדיף לצלם RAW ולעבד עם תוכנות בבית.

כשאתה צלם עובד - אין ספק שלחסכון בזמן יש משמעות אדירה, כשאתה צלם חובב שמתעסק עם התמונות בזמן הפנוי שלו ובשביל הכיף למה אתה צריך לחסוך בזמן? 

אני אומנם בקנון אבל אני לא, כמו שאמרת FANBOY. אם הייתי צריך לקנות ציוד צילום היום, סביר ביותר שהייתי הולך על ניקון, מצד שני, אם הייתי צריך להחליט לפני חצי שנה אז הייתי בקנון זה מאוד נזיל ודינמי, העניין הזה של מובילות טכנולוגית.בכל מקרה, כל המצלמות טובות וראויות ככל שיהיו אף פעם לא יותר טובות מהזכוכית שהלבישו עליהן, ושם אני מעדיף לשפוך את הכסף שלי.