תגובה לגיא  
‏יום רביעי ‏15 ‏מרץ ‏2006   17:21

רוצה לקנות מצלמה

אני מחפש מצלמה טובה אומינה שעולה עד 2000 ש"ח.
יש המון מצלמות בשוק, אתם יכולים להמליץ לי על מצלמות בטווח המחירים הזה?
במידה ואתם ממליצים על מצלמה שיש לה גם פלוסים וגם מינוסים, אנא פרטו גם את המינוסים.
ד"א, האם שווה לי לקנות מצלמה מקצועית לא דיגיטלית בפחות כסף, או שכדאי לי לשכוח בכלל ממצלמות פילם?

 תגובה לאילן  
‏יום ראשון ‏19 ‏מרץ ‏2006   21:25

אני מוכן למכור לך את ה Z6 שלי

בתגובה ל: רוצה לקנות מצלמה img class=img-responsive src=images/gray_pixel.gif width=100% height=1 border=0> אם אתה מעוניין שלח לי הודעה בפרטי

 תגובה לדותן  
‏יום שישי ‏17 ‏מרץ ‏2006   20:55

שלום...

בתגובה ל: רוצה לקנות מצלמה img class=img-responsive src=images/gray_pixel.gif width=100% height=1 border=0> אני בזמן האחרות חפסתי הרבה מצלמות ומה שאני גיליתי זה שבתווח מחירים של 1500-2500 המצלמות הטובות ביותר (חדשות ולא מחודשות) הם המינולטה z6
הפוגי s5600 והקנון s2. אני אישית הכי אהבתי את הפוגי למרות שיש לי עכשיו את המינולטה z10 ואני ממש מרוצה ממנה.הs2 לדעתי הכי פחות משתלמת בגלל המחיר.

ולפילם אל תתקרב חבר שלי הביא לי מצלמה של ניקון f55 זה הרבה יותר איכותי מכל דיגיטלי במחיר הזה אבל בזבזתי 200 שקל על פילם פיתוח וסריקה בשבוע זה פשות לא משתלם...

 תגובה לגיא  
‏יום חמישי ‏16 ‏מרץ ‏2006   00:14

מה אתם אומרים

בתגובה ל: רוצה לקנות מצלמה img class=img-responsive src=images/gray_pixel.gif width=100% height=1 border=0> האם שווה לי לקנות את ה-IMAGE Z3 או את IMAGE Z5?
אולי אף אחת מהן...?

 תגובה לדוד  
‏שבת ‏18 ‏מרץ ‏2006   10:58

לא להתקרב לפוג'י מסדרת 5000 (המצלמה שלי)

בתגובה ל: מה אתם אומרים img class=img-responsive src=images/gray_pixel.gif width=100% height=1 border=0> איזו מרעיש מעל 800 ומאקרו חרא (10 ס"מ).
מינולטות מסידרת הZ מצויינות רק אני לא מבין למה בכל הסדרה המצויינת הזו מהירות התריס המקסימלית היא אלפית שניה בלבד.

כנראה שאי אפשר למצוא משהו מושלם ב- 2000 שקל.

יצאו כמה מצלמות חדשות של פנטקס ניקון ואולימפוס אני עוד צריך לחקור אותן. בכל מקרה לא בטוח שהן מתחת ל- 2000.

לא לשכוח שאחרי שאתה משקיע 2000 ש"ח במצלמה אתה צריך כמה רביעיות סוללות נטענות, מטען חצי מהיר (לפחות), נרתיק ו....זיכרון (הכי חשוב).
כלל שבמצלמה יש יותר מגהפיקסל לצילום כך תצטרך יותר זכרון.
מחיר של זכרון היום הוא בערך 400 ש"ח ל- 512 מגה שזה מה שכדאי לך לקנות.
לכן הייתי מתפשר על Z3 או Z6 ומשלים את הסכום ל- 2000 על זיכרון.
סוללות ונרתיק מקווה שיפלו מהשמיים.


 תגובה למערכת האתר  
‏שבת ‏18 ‏מרץ ‏2006   11:32

ביקורת לגבי Z6

בתגובה ל: לא להתקרב לפוג'י מסדרת 5000 (המצלמה שלי) img class=img-responsive src=images/gray_pixel.gif width=100% height=1 border=0> בתור אחד שמצלם עם Z6 במשך כחודש ימים, יש לי בעיקר דברים טובים לומר על המצלמה הזו.
באופן כללי, מצלמה זו משתייכת למשפחת הסמי-מקצועיות, כלומר לצלם יש שליטה במהירות סגר, מפתח צמצם, זום אופטי ועוד. יחסית לפונקציות הכלולות מצלמה זו היא המשתלמת ביותר בסוגה.

ובכל זאת ישנן מספר מגרעות:
אחד הנושאים הרגישים בדיגטליות הוא זמן התגובה של המצלמה מרגע הלחיצה על המחשף. זמן ההשהייה במצלמה זו מועט ביותר, דבר המאפשר לתפוס התרחשויות מהירות, אולם זמן ה-processing די איטי, דבר המקשה על צילום מהיר ברצף.

פונקציית האוטומט: בעוד שברוב הדיגטליות הפשוטות היא הדומיננטית, במקרה זה היא מהווה את נקודת הכשל של המצלמה (לדעתי). למשל צילום באור שמש חזק בפונקציה זו עלול להביא לשריפת התמונה באופן משמעותי. על כן, לדעתי יש להשתמש בפונקציות הצילום הייחודיות (נוף, פורטרט, צילום מהיר וכו') אם כי גם הן לא מושלמות.

ISO: לא הספקתי להשתמש ברגישים (מעל 320) אולם באיזו 50 מתקבל גוון חום-בורדו כעור הגורם לתמונה להראות כצילום ישן.

חוץ מהמגרעות הלא גדולות שציינתי, מדובר במצלמה טובה, נוחה ולא יקרה. מבלי לפרסם אתר זה או אחר, המצלמה מוצעת למכירה באינטרנט במכירים אטרקטיביים.

 תגובה לדוד  
‏שבת ‏18 ‏מרץ ‏2006   12:18

חבל שלא התייחסת לתריס

בתגובה ל: ביקורת לגבי Z6 img class=img-responsive src=images/gray_pixel.gif width=100% height=1 border=0> הרי זו יכולה להיות הסיבה ל"שריפות".. הכי מהיר שלך זה אלפית.

 תגובה למערכת האתר  
‏שבת ‏18 ‏מרץ ‏2006   12:59

צודק ב-100%

בתגובה ל: חבל שלא התייחסת לתריס img class=img-responsive src=images/gray_pixel.gif width=100% height=1 border=0> אין ספק שמהירות תריס גבוהה יותר הייתה יכולה לפתור את בעיית ה"שריפות", אולם לא התייחסתי לכך כמגרעה משום שלדעתי כאן מדובר בהחלטה מכוונת של החברה. הסיבה היא שקוניקה מינולטה משווקות (או יותר נכון שיווקו) גם את סדרת ה-DSLR, Maxxum, וכנראה החליטו להשאיר משהו למצלמות המקצועיות אלה... :)

 תגובה לדוד  
‏שבת ‏18 ‏מרץ ‏2006   18:57

אני חשבתי דווקא על סיבה אחרת

בתגובה ל: צודק ב-100% img class=img-responsive src=images/gray_pixel.gif width=100% height=1 border=0> הם היו בין הראשונים שהתחילו עם חלוקה של איזו מ- 64 עד 400 עם מרווחים מאד קטנים בין איזו לאיזו.

לפוג'י למשל יש בדגמים הראשונים שלוש חלוקות בלבד. והמצב הבסיסי הוא בכלל 200.
במצב 200 בטוח שגם תריס של חצי אלפית השניה מסוגל לשרוף.
המינולטה "מסתדרת" עם אור שמש חזק בגלל איזו נמוך ואיכותי מאד.

זו כמובן השערה שלי.