תגובה לתומר  
‏יום שישי ‏20 ‏יוני ‏2008   12:57

תמונות חדות כתער- איך משיגים אותן בלי פוטושופ? האם יש תכנת עיבוד פשוטה ,טובה יותר מ- Picassa המעפנה,שנמאס לי להתעסק איתה?

שאלה יותר מהותית: איך מקבלים תמונות חדות בלי חצובה? אם אני הולך ברחוב,רואה סיטואציה מעניינת, אני מוציא את המצלמה בזריזות, יורה ,ובד"כ התמונה לא חדה. אם אני מעלה מהירות סגר בזמן, החשיפה לא טובה.איך מגיבים במהירות לסיטואציות עם תנאים שונים?



 תגובה לגיל  
‏יום שלישי ‏01 ‏יולי ‏2008   09:08
 תגובה ליובל  
‏יום שלישי ‏01 ‏יולי ‏2008   10:53

תקפיד להשאיר את המצלמה על מצב S במהירות תריס של נניח 200-250. זה אמור להספיק באור יום לביצוע צילום מהיר בלי התעסקויות מיותרות.



 תגובה למערכת האתר  
‏יום שלישי ‏01 ‏יולי ‏2008   14:55

השאלה היא למה אין חדות. בגלל מהירות התריס? אולי בגלל העדשה? האם כשאתה לא ממהר ולוקח את הזמן התמונות כן יוצאות חדות?

שליטה מהירה בצמצם/מהירות תריס היא תוצאה של ניסיון ו"אימונים". בכל מקרה, אם אתה מטייל ברחוב בשעות הצהריים ומצפה לשלוף במהירות ולצלם סיטואציות, כדאי שתכין את המצלמה שלך מראש ובהתאם לתאורה והתנאים בהם אתה נמצא (בהנחה שהתנאים לא משתנים דרסטית בטווחי זמן קצרים).



 תגובה למערכת האתר  
‏יום שלישי ‏01 ‏יולי ‏2008   15:14

גם אני לא הבנתי למה  בד"כ התמונה לא חדה כשאתה מצלם ברחוב? באיזה שעות ביממה? אולי הידיים שלך לא יציבות בגלל שאתה ממהר לצלם?

חדות התמונה נקבעת על פי רוב לפי העדשה. ככל שהאופטיקה טובה יותר כך החדות תהיה טובה יותר.

תמונות חדות "כתער" שאנחנו רואים באינטרנט מתקבלות לרוב כתוצאה מעיבוד גס ומוגזם. אין ללמוד מכך שזאת חדות טובה ונכונה כי זה ממש לא נכון זאת חדות וירטואלית שלא קיימת אפילו במציאות... חדות צריכה להיות טובה כלומר היא צריכה להיות מרבית אך יחד עם זאת היא צריכה להראות טבעית.



 תגובה לתומר  
‏יום שלישי ‏01 ‏יולי ‏2008   19:05

בקיצור- מדובר בניסיון ותו לא.ניסיון בשילוב נכון של סגר:צמצם, ISO , תנודות במהלך צילום ... נכון שכדאי להגדיר מראש בהתאם לשעת היום, אבל בסופו של דבר ישנן הרבה סיטואציות או מצבי אור שדורשים שינוי פרמטרים מיידי(אור:צל, שמש..).

אהבתי את הקישור ל- D700 ......

בכל מקרה,תודה על התגובות.