היי, אני מתכננת לקנות ניקון D90 (וזה לאחר שוויתרתי על החלום לD300) ורוצה המלצות לגבי עזרים למצלמה ועדשות.
אני מתכוונת לקנות עדשה לפורטרטים 50mm f/1.8 ואשמח לקבל המלצות לגבי עדשות נוספות, פלאש ועזרים. אני רוצה עדשה למאקרו ועוד עדשה אחת לנוף, פילטרים וכל מה שהכרחי לשימוש המצלמה.. (כל מיני אביזרים לניקוי וכו')
אני מעדיפה עדשות מקוריות של ניקון אלא א"כ יש למישהו המלצה על עדשה ממש ממש טובה של חברה אחרת.אני קונה ב B&H דרך חברה שגרה בניו ג'רזי כך שלא אצטרך לשלם מס(-:.
התקציב שלי בסביבות 2200$ להכל, כולל הגוף!
אשמח לקבל טיפים והמלצות בדרך למצלמה הנחשקת..
תודה
לעניין הנוף - פילטר שהוא חובה הוא פילטר "פולירייזר" (מקטב).
יש לו כמה יתרונות:
1. מוריד השתקפויות, למעשה אם תצלמי בים הפילטר יוריד את ההשתקפות של קרני האור במים וככה תקבלי את המים בצבע שלהם.
2. מגביר סטורציה ונותן אפקטת יפה של העננים עם השמים - שוב זה בגלל סינון האור המיותר.
תוכלי לראות מלא דוגמאות של צילום בלי פילטר ועם פילטר - בקיצור מומלץ.
ממליץ לקנות B+W חברה מעולה (פילטר לא זול). בכלל מומלץ לקנות את הכי טוב כי חבל להשקיע במצלמה עדשה וכו' ובסוף להרכיב זכוכוית לא איכותית שתפגע באיכות התמונה.
שיהיה בהצלחה!
ההפרש בין העדשות הוא לא רלוונטי מכיוון שכאן את משווה בין תפוחים לעגבניות. ה-12-24 היא עדשה רחבת זוית ומעולה לצילומי נוף.בטוח שאת תהני ממה שהיא תתן לך בתחום הזה. אבל אם את מחפשת עדשה יותר שימושית שתוכל לשמש אותך גם לנוף וגם לצילומים אחרים אזי ה-16-85 תהיה מעולה.הטווח שלה פשוט יותר גדול.לטיולים היא אידאלית ותהיה "מרותכת" למצלמה שלך. יחד עם המייצב VR את מקבלת עדשה איכותית יותר ושימושית יותר מאשר ה-18-70 . לגבי ה-50 ממ גם היא עדשה טובה לפורטרטים רק שאי אפשר לצלם איתה רק ראש או פנים בלבד(לא כדי למלא את הפריים רק עם הראש).הפיתוי לעשות כן יתקבל בעיוותי פנים. ה-85 ממ אידאלית יותר מבחינת הטווח זה הכל. כמובן שה-50ממ זולה יותר.
תראי לגבי עדשות הייתי ממליץ על ניקון 16-85 היא מכסה כמעט הכול.
לאחר מכן תלוי מה הוא הכוון העיקרי שלך
הציוד שלי היום מסתכם ב:
א. ניקון 16-85 שמרבית הצילומים שלי מבוצעים איתה
ב. סיגמא 10-20 לנוף אם את ולכת לכוון צילומי נוף רצוייה עדשה רחבת זוית
ג. עדשת 70-300 ברור למה
ד. עדשת סיגמא מקרו 105 מ"מ שאת יכולה לצלם איתה גם פורטרטים מעולה.
לגבי מבזק הייתי הולך על SB900 הוא אומנם יותר יקר אבל יותר חזק ויש לו יותר אפשרויות לעתיד לבוא.
לגבי פילטרים UV חובה על כל עדשה להגנה לאחר מכן מקטב.(POLARAISER).
הייתי שוקל בפילטרים לקנות את סדרת COKIN אלו הם פילטרים אוניברסליים רבועים שמתלבשים לבית ואת צריכה רק מתאם לכל עדשה ץ במקרה זה סט אחד של פילטרים ומספר מתאמים תאים לכל העדשות.
הערה פילור נוסף אחרי הצמקטב הוא פילטר ND קיים במספר דרגות זהו פילטר אפור נייטרלי שפשוט מאלץ אותך להוריד מהירות או לפתוח צמצם בתנאי תאורה חזקים באם יש לך צורך
בסדרת הCOKIN יש פילטר כזה שרק חציו אפור. והוא טוב לצילומי נוף כאשר יש הבדלי חשיפה נניח בין השמים לקרקע את יכולה לאזן את החשיפה באמצעותו על ידי כך שמכה את השמים.