תגובה למיכל  
‏יום חמישי ‏15 ‏אפריל ‏2010   22:55

שלום לכולם, חדשה בפורום.

מצלמת עם ניקון D90. עיקר הצילומים שלי בשלב זה מתרכזים בבתי בת השנתיים. אני ממש מתוסכלת מהעניין שלא ברור לי באיזה מצב/הגדרות צריך לצלם ילדה תזזיתית ולפעמים גם בתנאי תאורה לא כ"כ טובים- ועדיין לקבל תמונות איכותיות. אני מבינה שאין טעם לצלם בmanual-השאלה איך לצלם מבלי לעבור לאוטומט ואז גם הפלאש נפתח...ובכלל איך לצלם בתאורה ביתית ?

אשמח לקבל טיפים בנושא ולגבי ה-D90 בפרט.

תודה!



 תגובה לגיל  
‏יום שישי ‏16 ‏אפריל ‏2010   08:58

הי

האם יש לך פלאש חיצוני ?
אם כן, אז חובה להשתמש בו, להטות אותו כלפי מעלה לכיוון התיקרה, או משהו כמו 45 מעלות. תלוי איזה פלאש יש לך, ואם יש לך דפיוזר וכ"ד.

אם אין פלאש חיצוני, את חייבת פלאש בבית.
תעבירי את המצלמה למצב פוקוס continue - שהפוקוס יפקס כל הזמן.
אם את מסתבכת ולא יודעת איך להגדיר, הכי פשוט תעברי למצב צילום ספורט.
במצב ספורט הפוקוס עוקב ואוטומטי.



 תגובה לדני  
‏יום שישי ‏16 ‏אפריל ‏2010   16:28

ראשית באוטומט יש לך שתי אפשרויות עם פלש וללא פלש.

שנית צלמי כפי שאמרו בספורט.

לא ברור לי איזו אפשרויוות תאורה יש לך בבית וכן תלוי בשעות הצילום אולם אם התמונות הן לשימושך האישי  ולא להגדלות ענק שם יש משמעות לרעשים את יכולה להעלות את הISO גם.

 פתרון קצת אחר ובמידה ואין לך פלש הוא לקחת חתיכת קרטון לבן לשים אותו לפני המבזק ב 45 מעלות כך שיאיר כלפי מעלה. יש להכין זאת מראש כמובן ואז המצלמה בהשג יד.

 אפשרות אחרת היא צילום  במצב של S או A ואז הפעלת הפלש על ידי לחיצת הכפתור שבשמאל לתמונה.  ולשחק עם פיצויי החשיפה.



 תגובה למיכל  
‏יום שישי ‏16 ‏אפריל ‏2010   18:31

תודה על התגובות.

ראשית- אין לי פלאש חיצוני. חשבתי לרכוש, אבל אז החלטתי קודם להכיר טוב יותר את המצלמה וללמוד ורק אח"כ להוציא עוד כסף.

לגבי צילום במצב ספורט- אני חייבת לציין שזה קצת מוזר לעשות קורס צילום, ללמוד איך להגדיר מהירות תריס, צמצםISO ואז לא להשתמש בזה...אבל אנסה גם את האפשרות הזו.

שאלה נוספת- מתי משתמשים בפיצוי חשיפה ואיך? (השאלה היא ספציפית לניקון D90)

לגבי הטיפ לשים קרטון שיכוון את הפלאש למעלה- בעצם ניתן לעשות משהו קבוע כך שתמיד הפלאש יאיר כלפי מעלה-לא כך?? מישהו אלתר משהו שעובד טוב בזמן אמת?

תודה!



 תגובה לדני  
‏שבת ‏17 ‏אפריל ‏2010   18:57

פיצוי חשיפה שווה לכל המצלמות. בקצרה המצלמה משווה את התאורה שלנו ל לוח 18% אפור. לא ניכנס לפרטים. ובהתאם לכך  קובעת צמצם/מהירות .

 לעיתים יש לנו תנאים בעייתים למשל צללית מול רקע בהיר או להפך. לכן עלינו  להורות למצלמה לתקן את מה שהיא חושבת נכון. הרחבה אני ממליץ לך להריץ "פיצוי חשיפה"בגוגל ותקבלי עשרות ומאות מאמרים מעמיקים יותר ומעמיקים פחות תעברי ותדעי.

 בD90 ישלמעלה ליד הכפתור ON/OFF לחצן (ליד הנקודה הירוקה. שמסומן ב+ו- על ריבוע חצי שחור חצי לבן. לחצי עליו ובעזרת הגלגלת האחורית תוכלי לשנות את  הפיצוי מ  -5 ועד +5  בקפיצות של שליש צמצם שזה המון אפשרויות.

 להתנסות מעשית אני מציע לך לצלם תמונה זהה ולשחק עם הפיצוי ולראות ולחוש את ההבדלים



 תגובה לגלעד  
‏יום ראשון ‏18 ‏אפריל ‏2010   15:06
לדעתי את כן צריכה לצלם ב-Manual אם רוב הצילומים בתוך הבית והתאורה לא כל כך טובה ופלש חיצוני אין לך אז על תשחקי הפיצוי חשיפה כי הוא לא יתן לך כלום הוא יכניס יותר או אבל כפיצוי על מהירות התריס אז בואי נשלול את זה כי התמונות היו מרוחות לגמרי .
תנסי לעלות את הISO ל800 פלוס מינוס כך שיתן לך לעבוד אם מהירות תריס נורמלית כדי להקפיא את הדמות וגם שיכנס לך מספיק אור לתמונה.
המצלמה שלך ממש טובה וגם הISO ממש איכותי אז כדי לך להתחיל להשתמש בו.
מבטיח לך שתמונות יצאו הרבה יותר איכותיות אולי לא למגזינים בשבילך את תיהיה ממש שמחה מתוצאה.


 תגובה למיכל  
‏יום ראשון ‏18 ‏אפריל ‏2010   21:53

תודה על העצות. אנסה את כולן ואעדכן (בצירוף תמונות לקבלת ביקורת להמשך...).

מיכל