שלום לכולם,
ברצוני להעלות הצעה לשינוי מדיניות מסוים באתר בכל הנוגע לאישור תמונות.
כיום כל תמונה שמועלת צריכה לעבור אישור קפדני שכולל בעיקר הביטים טכניים של חדות, רעש, פוקוס וכו'. אני מודע לכך שהתמונות נועדו להדפסה ועל כן יש חשיבות לתהליך הסינון והאישור. אולם יחד עם זאת, אני למשל, וחברים רבים אחרים לבטח משתמשים באתר כבמה להצגת עבודותיהם, סוג של גלריה אישית. ולפיכך לעיתים אני מאוד מעוניין שתמונה תעלה לגלריה גם אם לדעת מנהלי האתר אין היא עוברת סינון.
הצעתי היא כזאת: תמונות שלא עברו אישור, יועלו לאתר אך לא יופיעו בתוצאות החיפוש באתר Picpong ולא יהיה אפשר להדפיסם. בצורה זו שני הצדדים יצאו מרוצים.
אני מעלה סוגיה זו בעיקר בשל שנדמה לי שלאחרונה הדרישות והסטנדרטים עלו לרמות פדנטיות. אז התמונה שלי רועשת, אז מה? אני עדיין מעוניין להציג אותה. אני אוהב את האתר אך במידה והוא לא יאפשר לי להציג את עבודותי אני אצטרך למצוא פלטפורמה אחרת.
אני אשמח לשמוע את דעתכם,
תודה,
עודד.
הנושא הזה נטחן לאבק דק מכל ההיבטים כולל הרעיון שלך.
ושוב נכתוב, אם האתר הזה משמש אותך כבמה להצגת עבודותיך זה אומר שהאתר הזה נותן לך שירות. בעבור השירות הזה אנחנו יכולים לדרוש ממון כפי שכל המתחרים שלנו עושים אך אנחנו בוחרים שלא לעשות כך. מה שאנחנו מבקשים ממך הוא להעלות תמונות שיש להן פונטציאל כלכלי לנו ולך. פונטציאל כלכלי מתחיל מכך שהתמונה עומדת בסטנדרטים להדפסה שאנחנו קבענו מתוך ניסיון רב של שנים של עבודה עם צלמים, צילומים ולקוחות מדפיסים.
אתה כותב "אז התמונה שלי רועשת... אז מה?" - באותה שיטה גם אני יכול לכתוב "אז פסלו לך תמונה... אז מה?".... זה לא רציני. נסה לחשוב על כל הגורמים שיוצרים בסופו של דבר את הפלטפורמה הזו שאתה אוהב. הזמן, הידע, השרתים, האיחסון, כל הדברים האלה הם לא חינם והם גם לא זולים.
אני מודע לכך שהנושא טחון אבל דווקא חשבתי שאני כן מחדש ברעיון שהעליתי.
בכל מקרה, אני מאוד מעריך את האתר ואת האנשים שמפעילים אותו ובהחלט מודע למשאבים שזה דורש. אך האמירה שהמתחרים שלכם דורשים תשלום עבור אותו השירות היא פשוט לא נכונה, ישנם מספיק שירותים דומים ישראלים וזרים שהם חינמים גם.
אני לא מבין גם איפה אתם רואים פגיעה כלכלית בהצעה שלי. אם התמונות נפסלות, הרי גם כך רוב הסיכויים שהן לעולם לא יעלו לאתר, לא יודפסו ולא יכניסו כסף. אז מדוע שלא לפחות יופיעו בגלריה אם כך המשתמש רוצה??
ואיפה התמונות האלה יואחסנו? על ההארד דיסק שלך?
תן לי דוגמא לאתר ישראלי אחד שמאפשר לך להעלות תמונות ללא הגבלת כמות ומשקל ולהציג אותן כגלריה וכל זאת בחינם...
ישראלים:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=215
http://www.shlomi-group.com/forum/index.php?act=home
http://d-spot.co.il/forum/index.php
מחו"ל:
Picasa
Flickr
Facebok
ולחו"ל זה רק מה שאני שולף מהראש כרגע.
אבל זה לא העניין בכלל. אני בפיקשר כבר הרבה שנים כי אני אוהב את הקונספט שלו.
לגבי איחסון התמונות באמת אין לי מה לומר, מלבד זה שאנשים מרוצים = יותר כניסות לאתר = יותר הקלקות על הפרסומות שזה גם מקור הכנסה בלתי מבוטל אני מניח. מה גם שאם תחשוב מה נפח התמונות הפסולות מסך כלל נפח התמונות אני בכלל לא בטוח שזה משמעותי.
פתרון נוסף יכול להיות שעבור תמונה שנפסלה ישמר קובץ מוקטן להצגה בלבד שיתפוס הרבה פחות מקום, הרי גם כך אין זה נועד להדפסה.
חלק מהדוגמאות שכתבת לא ממש רלוונטיות כי גודל התמונות שעולה שם הוא קטן ולא ממש מתאים להדפסה.
אבל אני רוצה לגעת במשהו אחר...
ברגע שאתה מבטל את הסלקציה זה אומר שיעלו המון תמונות ברמה נמוכה יותר לאתר (כיום נפסלות לדעתי לפחות 50-60% מהתמונות). אני חושב שאם לא תהיה בדיקה אז הכמות של התמונות הלא טובות יעלה פלאים.
זה אומר שהתמונות שהיום עולות לאתר יתפסו בערך 10-20 אחוז , ותחשוב כמה מעט חשיפה התמונות הטובות שלך יקבלו בין כל שאר התמונות...
האם אתה חושב שזה נכון ?
אחת הדוגמאות שנתת הוא האתר פוטולייט, שאני מודה בעבר הייתי רשום בו , ולאחר שבועיים הבנתי שהתמונות שלי טובעות בים של זבל (סלח לי על הביטוי), ואנשים בכלל לא מצליחים לראות אותן.
ממש לא רציני הדיון הזה.
א. כפי שאורן כבר כתב, רוב האתרים שציינת לא שומרים בכלל עותק מקורי של התמונה להדפסה או לשימוש אחר. והתמונות בהם מוצגות בגודל קטן בלבד. מה שאומר שאין להם בכלל צורך בשטח איחסון יקר כמו שיש לנו.
ב. האתר האחרון שהזכרת (פוטולייט) שהוא הדומה ביותר לאתר שלנו מכל האתרים שהזכרת - האתר זה גם מגביל אותך בכמות, גם מגביל אותך במשקל, גם דורש ממך תשלום למסלולים שונים וגם אחרי שתשלם עדיין תהיה מוגבל בכמות ובמשקל. להדביק פה לינקים לכל האתרי צילום שאתה מכיר זה בהחלט לא מקדם אותנו לדיון רציני במיוחד כשאתה כותב השערות שרחוקות מאד מהמציאות.
הנה עובדה קטנה שקל מאד לאמת אותה:
באתר פיקשר יש כרגע: 38,575 תמונות, מתוך יותר מ-85 אלף תמונות שנשלחו אליו (ראה את המספר הרץ שיש על כל תמונה באתר). אז נכון, לא כולן נפסלו יש גם כמה חברים שמחקו את התמונות שלהם. אבל אני יכול להבטיח לך שמשקל התמונות שנפסלות גדול יותר מהתמונות שאינן נפסלות.
תוסיף לזה את מה שאורן כתב ואת מה שנכתב בדיונים קודמים בנושא הזה, ואתה רחוק מלשכנע אותי ששינוי המדיניות שהצעת יהיה לטובת האתר ולטובת חובבי הצילום החברים בו.
לא הבנתי איזה חלק מההצעה שהתמונות הפסולות ישמרו כקובץ קטן להצגה בלבד פספסתם. פיתרון כזה יענה על כל טענותיכם. ולגבי זה שזה ידרדר את הרמה של האתר...תגובות עדיין יהיו, ניקוד וממוצע עדיין יהיה, למה זה צריך להיות החלטה של מישהו עלום פנים ושם (ביטוי בלבד) שיחליט על גורל התמונה ולא לתת לחברים באתר לתת פידבקים כמו כל תמונה אחרת.
מה גם שמכיון שהסינון נעשה בעיקר ברמה הטכנית, ישנן מספיק תמונות גרועות במיוחד שעולות רק משום שהן כן עמדו בקריטריונים הטכניים היבשים ותמונות אחרות יתכן עם ערך צילומי גבוה בהרבה נפסלות.
לא שכנעתי, לא שכנעתי, אני חושב שזה רעיון טוב והיה לי חשוב להעלות אותו.
אתה זה שפיספסת ומתעקש להמשיך לפספס. כל הטענות שאתה מעלה נכתבו כבר כולם בדיון שנפתח כאן לפני ימים ספורים, ענינו על הטענות האלה, שמתי לך לינק לדיון הזה בהודעה האחרונה שלי ועם כל הכבוד, אני לא מתכוון לכתוב זאת שוב בכל פעם שמישהו ירגיש שהוא עלה על רעיון.... אחרי שפסלו לו תמונה....
מה קשור פספסתי. לא כל רעיון שעולה לי אני ארוץ לחפש אם מתישהו מישהו העלה אותו בעבר. אני בכלל לא מבין למה תמיד הדיונים פה נגררים להטחת האשמות ולטונים אישיים.
אני מודה לך על הזמן שאתה מקדיש לפורום, אבל עם כל הכבוד, היחס שעולה מההודעות שלך לא עושה לי חשק לרשום כאן שום דבר יותר.
אם מישהו היה צריך להעלב כאן מהיחס הלא רציני והמזלזל זה אלה שטרחו לכתוב לך תגובה. אני לפחות לא נעלבתי ואם אתה נעלבת ממני אז אני מתנצל. הכוונה שלי לא היתה להעליב אותך וגם לא להוריד לך את החשק לכתוב דברים בפורום. אני רק מצפה ממך לקצת יותר רצינות וכמו שאתה משקיע בכתיבת הרעיונות תשקיע גם בקריאת התגובות שטורחים להגיב לך.
אני לא מצפה שלפני כתיבת נושא חדש "תרוץ לחפש" (לאן בכלל צריך לרוץ כדי לחפש ?) אבל אני כן מצפה שתתייחס עיניינית למה שכותבים לך וברצינות. התגובות שלך ניראו כאילו לא טרחת לקרוא יותר ממשפט אחד ממה שכתבנו לך, ואח"כ אתה עוד כותב בציניות "איזה חלק בדיוק פספסתם?"
אז לך ירד החשק?!
לא ברור לי למה אתה חושב שאני לא מייחס חשיבות לנושא בזמן שאני מתכתב איתך כבר יום שלם על זה.
לא ברור לי גם למה אתה חושב שלא התייחסתי לדברים שהועלו פה, עניתי עניינית, יש פתרונות טכנולוגיים פשוטים.
ולגבי הטענות שהועלו בדיון ששלחת לי קישור אליו, אני פשוט לא מסכים עם המסקנות של קובעי המדיניות פה,כן, לא השתכנעתי מהטיעונים שהועלו.
אולי קשה לך לקבל דעות שונות, זה לא אומר שמישהו מזלזל.
עושה רושם שאתה לוקח נורא אישי וללב נושאים שמועלים פה, תמיד הייתה לי תחושה כזו זה לא חדש. גם אם האתר זה הבייבי שלך, אם מישהו בא עם רעיון לא צריך לקטול אותו ולהתייחס אליו בזלזול מתנשא.
אני לא יומיים באתר, לא יודע אם טרחת לבדוק אבל יש לי גלריה מכובדת, אני חבר פעיל וגם הוזמנו מספר תמונות שלי- כך שהייתי מצפה ליחס פחות מזלזל זה הכל.
תודה.
לא ברור לך אז אני אני אנסה להסביר לך.
העלת רעיון, כתבנו לך בצורה עניינית למה הוא בעייתי, לא התייחסת לטיעונים שהועלו וקפצת לטיעון חדש שהאתר שלנו הוא לא האתר היחיד שאינו מגביל בכמות ובמשקל של תמונות ויש הרבה אתרים ישראלים דומים שעושים זאת. ביקשנו ממך דוגמא לאתרים כאלה, קיבלו ממך רשימה של לינקים לאתרים שבהם כן יש הגבלה גם של משקל וגם של כמות ואחד מהם אף דורש תשלום עבור פחות ממה שאנחנו נותנים בחינם. כתבנו לך על זה. לא קיבלנו שום תגובה עיניינית לכך אלא שוב טיעון שאנחנו לא מבינים. הסברנו שוב את הבעיתיות של הצגת התמונות הפסולות (שזה בעצם כבר לא פסולות ובעצם אין טעם בכלל לפסול או לאשר לשיטתך) - לא קיבלנו שום טיעון עינייני שיסתור את הקושיות ואת הבעיות שהעלינו. רק התעקשות שהרעיון הוא מצויין ושאתה לא מבין מה אנחנו לא מבינים.....
האתר הזה הוא לא הבייבי שלי וגם לא קרוב לזה. אף אחד חוץ ממך לא לוקח ללב שום דבר. אף אחד לא מנסה לקטול אותך, אולי את הרעיון שלך אבל לא אותך. אני שמח שאתה חבר פעיל ואני מכבד מאד את הגלריה שלך אבל זה לא אומר שכל רעיון שתעלה יתקבל בברכה ובמחיאות כפיים סוערות אך גם לא בזילזול כפי שאתה כותב, אם יש פה מזלזל זה אתה ואם יש פה מתנשא זה אתה. אם תטרח לענות עיניינית על מה שכתבנו לך נשמח להמשיך את הדיון. טרור רגשי לא יגרום לנו להשתכנע.