תגובה לבועז  
‏יום שני ‏22 ‏נובמבר ‏2010   21:58
חומר למחשבה בנושא מהות ההערות הניתנות לתמונות. במקרים רבים אני רואה תמונות שההערות להן הן רק מבזק קצרצר כגון "מעניין" או "יפה" או "מקסים" וכד'. נכון שתמיד נחמד לקבל ביקורת חיובית על תמונה ששולחים, אך אני מעלה שאלה לדיון - האם לא עדיף לקבל הערה שמכילה איזושהי התייחסות לסיבה מדוע תמונה זו מוצלחת בעיני המעיר? לטעמי גם הערות חיוביות חזקות ומועילות יותר כאשר הן מלוות בתוכן מהותי, ולו קצר על נקודה ספציפית. 

 תגובה לדני  
‏יום שני ‏22 ‏נובמבר ‏2010   22:55

לדעתי יש משהו בדבריך אולם רבים מבקשים התיחסות מעבר לניקוד.

 קורה לא פעם שאני מגיב מנקד לאחר כמה וכמה  לפני שהביעו עמדה כל שהיא ואני מסכים איתה. האם עלי להגיב  מסכים עם... או דומה או לנקד ללא הגבה.

 לעיתים התמונה יפה/נחמדה  ולא מעבר לכך אין לי הערות מיוחדות לצד הטכני. שים לב שמרבית ההערות עוסקות בצד הטכני בסופו של דבר. ומה אז?



 תגובה לNatalie  
‏יום חמישי ‏02 ‏דצמבר ‏2010   15:03

ולפעמים התמונה פשוט מושלמת בעינייך אז אין סיבה להכנס לפרטי פרטים-אני אישית כותבת-"מעולה" או אחת מהמילים המקבילות לה,מנקדת 5 ועוברת הלאה.

ועוד נקודה אחת קטנה-לפעמים גם הכל כבר נאמר,ואין מה לטחון בלומר שוב ושוב-"בוקה מרשים" "חדות טובה" וכו...  כשיש בערך 10 אנשים לפני שאמרו בדיוק את זה-בצדק,אבל סתם חזרה משעממת.




 תגובה לת  
‏יום שישי ‏03 ‏דצמבר ‏2010   19:45
שלום נטלי, ההתייחסות הינה כללית ואינה אישית כלפייך.כאחד שכתב הערות  נרחבות (אולי יותר מדי לדעת אחדים), ולאחרונה לקחתי הפוגה קטנה, ברצוני להאיר את נושא ההערות מכיוון אחר.כשאת כותבת "מעולה" ומנקדת 5, מה לדעתך תרמת לצלם? אם תנסי להיזכר כמה פעמים לחצת על לחצן "לא מועיל" להערה כמו "מקסים", "מעולה" וכו'. אינני רוצה לערב אותך אישית, לכן אומר רק מעצמי. בהערות קצרות כאלו, כתבתי "לא מועיל". כלומר, אם הערה זו לא הועילה לי במאומה, למה היא תועיל לאחר?אני בטוח שלא נתת הערה במילה אחת בלבד "גרוע" מבלי לנמק. מדוע לתת "מעולה" מבלי לנמק. "מעולה" אכן מרחיב את האגו, והתחושה בהחלט טובה, על אחת כמה אם ההערה היא מצלם מוכר "וחשוב" שכבר הוכיח את עצמו, אבל זה הכל. תחושה בלבד.הצד הלא מודע לעומת זאת, כשאת מעירה בקצרה, "מעולה", בעצם חשוב לך "להצהיר" לצלם שאת מתייחסת אליו, ואוסיף משהו לא מבוסס אבל אפשרי, שאת רומזת לא במודע שאת מעוניינת שהוא גם יתייחס אליך ולצילומיך. כלומר, מעין "קשר מחייב", TRADE OFF.אני אישית ניקדתי חלק מהתמונות בניקוד גבוה יחסית ללא כל הערה, משום שחברים אחרים כבר העירו נכון. הצלם קיבל את הניקוד שלי, ואפילו לא ידע "שהצבעתי" עבורו.לכן, אם אסכם, אנחנו צמאים להערכה, חלקנו מסתפק בשבחים חיצוניים, חלקנו מעוניין במהות. אני חושב שאם אנחנו מקדישים מזמננו להערות, עלינו להתייחס למהות.

 תגובה לNatalie  
‏יום שישי ‏03 ‏דצמבר ‏2010   22:49

"ואוסיף משהו לא מבוסס אבל אפשרי, שאת רומזת לא במודע שאת מעוניינת שהוא גם יתייחס אליך ולצילומיך. כלומר, מעין "קשר מחייב", TRADE OFF"

אגב אני גם מסכימה איתך שזה באיזשהו אופן גם איזשהו סוג של "טביעת רגל" במקום והצהרה שהייתי שם,מה שיכול בהחלט להגרם מסיבת הרצון שלנו 'לראות ולהראות' על מנת ליצור קשרים בינינו,עוד סיבה מעולה לדעתי למה כן לעשות את זה יותר מלנקד אנונימית(בין אם הניקוד גבוה או לא) ,לא הייתי מכנה את זה כ"קשר מחייב" לדעתי זה קצת מחייב מידי  :)  אבל זה בהחלט פותח את האפשרות...ולמה לא?

אגב אם הסיבה שלקחת הפוגה קטנה היא כי נראה לך שלדעת אחרים קצת הערת יותר מידי(רק אם),אז בעיה שלהם ,לא שלך, כי מי שלא ידע לקבל הערה בונה שלא יעלה תמונות לא מושלמות... וגם אם אני או מישהו אחר מעיר תגובה חזרה שנשמעת  מתוסכלת או משהו בסיגנון,אז גם זה בסדר,אפשר גם להתעצבן כשמישהו מחרבש לך את כל הסיכויים ומבאס לך את היום באיזה ניקוד שממש לא בא לך לקבל כי תלית את כל התיקוות שלך בתמונה ה"מושלמת" בעינייך וזה לא תמיד ככה  (אצל רובינו בכל אופן)  ואצלי למשל זה לא אומר שזהו מעכשיו אותו צלם פסול בעיניי או משהו כזה,ואם אנשים חיים בסרט הזה אז שיקנו לי פופקורן על הדרך....  :)   :)  :)   אני חושבת שהכנסת הרבה מאוד לאתר הזה בקיומך ואתה תורם המון באופי שלך ובדרך שלך הצינית משהו ...(אפילו התמונה שלך קשוחה כזאת...  )   שבת שלום



 תגובה לאלירן  
‏יום שישי ‏03 ‏דצמבר ‏2010   00:26
אני מסכים איתך לגמרי כן אני לא מגיב לכל תמונה אלה רק לאלו שיש לי מה לומר או שחשוב לי לחזק את אותו הצלם על תמונה באמת יפה ולא שיגרתית שלו.
אני בטוח שאם אנשים היו אמנם מגיבים פחות (בגלל הזמן שלוקח לכתוב תגובה רצינית ומעמיקה) אך בצורה מעמיקה יותר כולם כאן היו לומדים הרבה יותר אחד מהשני.

 תגובה לNatalie  
‏יום שישי ‏03 ‏דצמבר ‏2010   22:12

אני אישית מסכימה ולא

-מצד אחד כל מה שאמרתם טוב ויפה וברור וגם היה ברור קודם,   מעולה!

- מצד שני,מה רע בלכתוב "סתם" מילה מפרגנת אחת או שתיים שכל מטרתה הוא לפרגן קצת ולהראות ששמתי לב והבחנתי בתמונה ואהבתי..??

 כמו שכבר אמרתי קודם,אני לא מוצאת סיבה לחזרה,אמרת אורי "במה תורמת התגובה" אבל מצד שני,במה תורמת תגובה של אותן מילים בדיוק כמו המון מעליי? לי לא תורם אם יגידו לי 20 פעם ה"חדות לא משהו" או "הבוקה מדהים",גם אם רק אחד יגיד לי את זה אני אאמין לו ומייד אבדוק אם יש משהו שהוא ראה שאני לא,אז במה זה תורם??? 

   בסה"כ הרשות נתונה לכל סוג של תגובה וזה נחמד מכל כיוון לקבל תגובות גם לא מפרגנות,מה שבאמת חשוב זה זמן האיכות שלנו בבילוי פה באתר,אני אישית דווקא כותבת די הרבה על תמונות אבל גם לפעמים לא,וזה בסדר,נכון שאמרת אורי שזה לא מכוון אליי אישית(אני זוכרת) אבל אני כן רוצה לתת דעה אישית שלי על הנושא ...ובכלל עצם זה שאנחנו מתכתבים די הרבה פה ושם גם בפורומים כבר מעיד על תקשורת הרבה יותר גבוהה מ"נחמד" או "מדהים" על תמונה....(וזאת תגובה לאלירן)..  שבת רגועה ושקטה

( ושירד כבר הגשם)



 תגובה לאלירן  
‏שבת ‏04 ‏דצמבר ‏2010   00:09
קצת איבדתי אותך
איזה חלק בתגובה שלך מכוונת אליי ואיזה לאורי?
קיבלתי הרגשה שדיברת אליי בהתחלה, אחר כך לאורי ואז שוב חזרת אליי עם שבת רגועה
???????????
:-)
אהה כן, אני בהחלט רוצה גם גשם שירגיע קצת את השריפות בצפון ויסדר לי אחלה צילומים.

 תגובה לNatalie  
‏שבת ‏04 ‏דצמבר ‏2010   14:32
נכון,ככה בדיוק התכוונתי...   :)