תגובה ללילך  
‏שבת ‏03 ‏יוני ‏2006   18:03

אוטופוקוס שבור

יש לי הרגשה שהאוטופוקוס שלי שבור\לא עובד
איך בודקים? מה עושים?
תודה לעוזרים

 תגובה לדוד  
‏יום שלישי ‏06 ‏יוני ‏2006   12:46

תפעול פוג'י S5600

בתגובה ל: אוטופוקוס שבור img class=img-responsive src=images/gray_pixel.gif width=100% height=1 border=0> אני מחזיק את הדגם הישן יותר אבל מכיר גם את הדגם הזה.
שימי לב להגבלות שיש לך בפוקוס אוטומטי. אם את במצב מאקרו (הפרח הצהוב) אז אי אפשר עם זום מקסימלי יותר קרוב מתשעים ס"מ.
בכל טווח אחר יכול להיות שאת נמצאת בתוך ההגבלות של המרחקים שמופיעים בחוברת.

יש לך לפחות שלושה סוגי פוקוס. אחד מהסוגים הוא SF שפירושו SINGLE פוקוס. הווה אומר שהוא לא יפקס לך אוטומטי לאן שתפני את העדשה אלא רק אחרי שתעשי חצי לחיצה ותמתיני.
בכל מקרה גם במצב הזה וגם במצב CF שהוא CONTINUOUS פוקוס - כדאי לעשות חצי לחיצה כדי לוודא שאת רואה במסך בפוקוס. אם המצלמה לא מצליחה להתפקס היא תעשה לך יד אדומה וגם את תראי שהתמונה לא בפוקוס. את לא צריכה לצלם בשביל לראות שאין חדות.

לסיכום.
לוודא שאת לא בתוך ההגבלות של הטווח ו/או המאקרו (לפעמים את קרובה מדי ואז את חייבת לצלם במצב מאקרו).

לבצע תמיד את הצילום עם חצי לחיצה מקדימה כדי לראות את החדות במסך או בעינית ולקבל פידבק של אישור על החדות.

אם את רואה את התמונה במסך בחדות ואת רואה גם איך התמונה מתחדדת (זה לוקח לפעמים שניה ארוכה) ואין לך יד אדומה ולאחר כל זה את ממשיכה את הלחיצה ומצלמת ומקבלת תמונה מטושטשת אז יש מצב של תנועה לעומת מהירות תריס.

בדגם שלך יש בחירה של איזו (רגישות החיישן) בין 64 ל- 1600.
אני מציע לך להתחיל לצלם במצב P ולכוון לך את האיזו כך שתקבלי תמיד מהירות תריס של יותר מרבע שניה.
אם מדובר בצילומי תנועה אז ללא ספק שאת צריכה מהירות תריס גבוהה יותר.
גם בחצובה, אם את מצלמת בתנאי תאורה נחותים ואת מצלמת תנועה במהירות תריס נמוכה אז עצם הלחיצה לצילום יוצרת רעידה במצלמה. אבל גם החצובה לא תעזור לך אם את מצלמת אובייקט שנמצא בתנועה.
גם פרח זה יכול להיות אובייקט בתנועה אם יש רוח. במצב כזה אז גם מהירות תריס של 1 חלקי 20 לא תספיק.

כאן המקום להעלות את האיזו. אם את רואה שמהירות התריס לא מספיקה לך תעלי את האיזו.
הדרכה יותר מפורטת לגבי הפוגי יש באתר הצילום שלי על הדגם הישן S5000 אבל יש הרבה דברים דומים. את מוזמנת.
(לא להבהל מהפרסומות שם. פשוט לסגור אותן)

 תגובה ללילך  
‏יום שלישי ‏06 ‏יוני ‏2006   13:16

תודה

בתגובה ל: תפעול פוג'י S5600 img class=img-responsive src=images/gray_pixel.gif width=100% height=1 border=0> איפה מופיע מהירות התריס במצלמה?

 תגובה למערכת האתר  
‏יום ראשון ‏04 ‏יוני ‏2006   02:47

תנסי לתאר את הבעיה

בתגובה ל: אוטופוקוס שבור img class=img-responsive src=images/gray_pixel.gif width=100% height=1 border=0> יותר בבהירות:
איזה מצלמה יש לך?
מה ניסית לעשות?
יש לך בורר שמעביר ממצב ידני לאוטומט?
אם את מצליחה לצלם עם פוקוס ידני, והעברת את המצלמה לפוקוס אוטומטי ואז את לא מצליחה לפקס נראה לי שאת צריכה לתת את המצלמה לתיקון.

 תגובה ללילך  
‏יום ראשון ‏04 ‏יוני ‏2006   11:28

fuji finepix s6500

בתגובה ל: תנסי לתאר את הבעיה img class=img-responsive src=images/gray_pixel.gif width=100% height=1 border=0> גם בצילום עם חצובה, כשמשתמשים בזום זה יוצא מטושטש לגמרי
יש בורר, מעולם לא השתמשתי בו כי עוד לא למדתי איך מפקסים ידנית (מצלמה חדשה)

 תגובה למערכת האתר  
‏יום ראשון ‏04 ‏יוני ‏2006   12:20

תבדקי שהבורר

בתגובה ל: fuji finepix s6500 img class=img-responsive src=images/gray_pixel.gif width=100% height=1 border=0> נמצא במצב הנכון
ותקראי את הוראות ההפעלה, גם את הפרק על האוטופוקוס וגם את הפרק של תקלות אפשריות.
מאחר שזו מצלמה חדשה הכי טוב שתפני לחנות שם רכשת אותה ותבקשי עזרה