אהלן אריק.
את הטאמרון אני לא ממש מכיר, אבל מההיכרות שלי עם שאר העדשות ואם התקציב אינו מאפשר לקנות את הקאנון (10-22 אם אני לא טועה), אז האופציה הטובה ביותר שאני מכיר היא הטוקינה 11-16.
אם אתה מתכוון לצלם נופים בלבד זו העדשה החדה ביותר שתשיג בתקציב הנ"ל. מה שכן הפוקוס יהיה מעט איטי יותר, אבל זה פחות קריטי לנופים. אני באופן אישי לא קניתי אותה כי אני מצלם עם העדשה הרחבה הרבה מתחת למים ומהירות הפיקוס חשובה לי.
קיימת גם אופציה נוספת, העדשה החדשה של סיגמה - 8-16, קראתי ביקורות לא רעות לגביה, אבל קח בחשבון שלא ניתן להרכיב עליה פילטרים (חלק קדמי עגול).
את הדגם הישן 4-5.6 אני מתכוון למכור יד שניה בימים הקרובים (תבין לבד למה).
הדגם החדש יותר, קח בחשבון שהפילטר שלו לא סטנדרטי (82 מ"מ) , לגבי האיכות אין לי נתונים.
אני אישית עברתי לניקון 10-24
הסיגמא הייתה פורצת דרך בתחום, אבל זה היה נכון לפני 3-4 שנים.
לפחות בדגם הישן יש בעיה קשה של חדות ככל שמתרחקים ממרכז הפריים. ורוב העדשות המתחרות טובות ממנה (ניקון קאנון טוקינה - כל אלו מהיכרות אישית).
לגבי הדגם החדש (צמצם 3.5), אני לא יכול להביע דעה אבל העניין של פילטר 82 מ"מ קצת בעייתי מבחינת פילטרים.
אני במקומך הייתי הולך על הטוקינה. תברר איפה מוכרים אותה ולך לבדוק אותה. זה מה שאני עשיתי בעבר כשהתלבטתי בין שתי עדשות.
הקאנון בודאות הרבה יותר טובה מהסיגמא.
לגבי הטוקינה, נסה בקאמרה מיה (רמת השרון). אני חושב שהם יתנו לך להרכיב את העדשה על המצלמה ולתת כמה קליקים.
אריק שלום. קניתי לפני כשבועיים את הטוקינה 12-24 צילמתי בה כ300 צילומים והביצועים לא רעים. העדשה מעוצבת יפה ובנוייה כמו טנק. הדעות עליה באתרים שונים בחו"ל טובות מאד. לעומת זאת הסיגמא החדשה השיגה תוצאות בינוניות למדי.
קניתי את העדשה בקמרה פור לס והיא עלתה לי 2100 שקלים.