תגובה לgil  
‏יום ראשון ‏24 ‏יולי ‏2011   22:42


שלום

אני מבקש לקבל את דעתכם על נושא צילום ילדים הנראים במצוקה בצילומים. לדעתי אין לפרסם ילדים באתר.

מה דעתכם?

תודה



 תגובה לדני  
‏יום שני ‏25 ‏יולי ‏2011   07:58

נושא בעיתי וכך גם התשובה. ראשית לא תמיד הילדים מחייכים צוחקים ושמחים. לעיתים  הם בוכים עצובים. ולא תמיד מאירים להם החיים פנים.

  האם כוונתך שאין לפרסם ילדים כלל באתר? מה נותר לנו צילומי נוף חיות (גם הם לעיתים במצקה) ןמקרו.

   הנושא נדון כאן בהרחבה לא אחת ולא שתיים. יש הגבלות חוקיות לפרסום. ויש לציין שהן שונות ממדינ למדינה.

שנית מהי מצוקה . האם צילומיה של דרורה בהרל לדוגמא (ועמה הסליחה) של ילדים בבית ספר נידח  באפריקה זהו פרסום של ילדים במצוקה?



 תגובה לgil  
‏יום שני ‏25 ‏יולי ‏2011   09:04


תודה לתשובתך,

לדעתי התמונה החדשה של גלית גובזקי" תמונה קשר עין" , זה דוגמה לתמונה טובה של ילדים ללא פגיעה בהם. פורטרט של ילד במצב פסיבי יכול בקלות להפוך להיות אוביקט מקצועי של הצלם.

הנושא רגיש וחשוב.

שוב תודה, ג'יל



 תגובה לאורית  
‏שבת ‏30 ‏יולי ‏2011   04:58
היי ג'יל,לפני מספר ימים קבלתי הזמנה בפייסבוק להשתתף בסדנה צילום באזור של עוני ועובדים זרים בתל אביב. מאז אני לא מפסיקה להרהר בנושא.. מפני שזה נראה לי לא מוסרי להפוך מצוקה אנושית לאובייקט צילום. אין ספק שבני אדם לרבות ילדים הם נושא צילומי מרתק, עם זאת צריך לדעת איפה לשים את הגבול.צילום של אדם במצב של מצוקה או קושי מהווה חדירה לפרטיות - לא בטוח שהאנשים האלה היו רוצים להופיע בדרך זו במקום כל כך פומבי כמו הרשת. כל זאת מעבר לשאלת חוקיות הצילום שנדונה כאן בהרחבה.תודה!

 תגובה לgil  
‏שבת ‏30 ‏יולי ‏2011   18:42

אורית שלום,

אהבתי את הניסוח שלך לגבי הרגשות והחששות בשותפות אפשרית שלך בפרויקט מסוג זה. כל צלם/אומן חייב לקחת בחשבון שצילום ילדים הוא נושא טעון. לפי דעתי ההכרה במגבלות יכול רק לעזור לצלם. נכון שעבודתו קשה יותר אך מהדגרת ומכבדת אותו ואת המקצוע. אני מציע לך כן להשתתף בסדנה, להוכיח לעצמך שזה ניתן וכמובן להראות לנו חלק מהתמונות הטובות שלך.

תודה ובהצלחה

ג'יל