תגובה לעידו  
‏יום שני ‏05 ‏נובמבר ‏2012   13:34


בעיה עם פילטר slim. לאחרונה קניתי באינטרנט פילטר UV של חברת B+W, כאשר בחרתי בדגם בדק (slim) כיוון שאני מרכיב אותו על עדשת 15-85. מה שלא ידעתי הוא שבגלל שהוא slim לא ניתן לחבר אליו את המכסה המקורי של העדשה וקיבלתי איתו מכסה שמעין מתלבש מעל הפילטר וכיוון שאין לו תופסן הוא נאבד לי תוך פחות מחודשיים.. אני מתלבט אם שווה לקנות פשוט מכסה חדש (לא קל למצוא כזה ולא קל לשמור שגם הוא לא יאבד) או להגיד כפרה ולקנות פילטר שהוא אינו slim. מישהו יכול להגיד מנסיון האם איכות התמונה תפגע אם אשים פילטר שאינו slim?

אגב, הפילטר הוא לשם שמירה על קדמת העדשה ולא הרבה יותר..

תודה רבה



 תגובה לאיציק  
‏יום שלישי ‏06 ‏נובמבר ‏2012   15:36
המטרה העיקרית של פילטר SLIM הוא למנוע האפלת פינות בצילום בעדשות רחבות, לא ציינת עם איזה מצלמה אתה מצלם אבל אם היא לא מצלמת FF אז ב-15 מ"מ אין בעיה כזו ולכן גם פילטר שאינו SLIM יהיה מוצלח במידה שווה.ל- B+W יש מגוון רחב של פילטרים. מצא אחד שאינו דק ובאיכות זהה ויהיה לך גם מקום למכסה. איכות התמונה בפילטרים זהים (דק או לא דק) לא תשתנה, המחיר כן.
איציק

 תגובה לעידו  
‏יום שלישי ‏06 ‏נובמבר ‏2012   17:27
אני לא מצלם ב ff, יש לי קאנון 60d. אני מאוד מודה לך על התשובה המפורטת, עכשיו רק צריך לחשוב מה לעשות עם ה slim בהנחה שאני קונה אחד להחליפו.. :)

 תגובה לדני  
‏יום שני ‏12 ‏נובמבר ‏2012   10:03


איני מכיר את המכסה אולם ניתן לקנות אביזר שמצד אחד נדבק למכסה העדשה הפילטר במקרה שלך ומצד שני מתחבר לעדשה בטבעת גומי או לחלק אחר במצלמה לרצועה.