אני התחלתי ללמוד צילום.
תואר ראשון בצילום ועיצוב גרפי.
ברצוני לשאול על המצלמה החדשה D40
למישהו יש המלצות עליה? כדי לבצע קניה
של המצלמה הזו?
ואם כן.. היכן שווה לקנות מצלמות?
(אני מחיפה).
תודה מראש, לייבו.
אתה חוסך מעט כסף כשאתה קונה D40, אך מפסיד לא מעט פונקציות, נוחות וביצועים.
לך על D50 לפחות, ועם עדשת קיט של ה D70S או עדשה 28-105 של NIKON כמו שמצורפת כעדשת קיט ל D80. העדשת קיט של ה D50 לא מלהיבה, אך עושה את העבודה.
כמי שהולך ללמוד צילום, תצטרך להתמודד עם לא מעט משחקים במצלמה, וחוסר האפשרויות ב D40 לעומת הדגמים האחרים יכול להיות משמעותי.
אם יש לך עוד שאלות, או תהיות, אנחנו פה לעזור לך להחליט.
תמצא אותה בהפרש קטן מאד מה-D40. לדעתי חשוב מאד לא להשקיע את כל הכסף במצלמה ולחסוך לעדשות טובות (אחרי הכל בלי עדשות טובות לא חשוב איזו מצלמה תהיה לך - התמונות יגרמו לך להצטער...).
אני אישית קניתי את המצלמה שלי ב-priceless אחרי שעשיתי תחקיר על מחירים וראיתי שהם הזולים ביותר עם הביקורות הטובות ביותר של לקוחות (ב-zap). קח בחשבון שהם עושים "יבוא מקביל" מה שאומר שהם לא קונים את המצלמות מהיבואן הרשמי (במקרה של ניקון - הדר) אלא מייבאים בעצמם ממדינות כמו תאילנד. אין מה לחשוש חוץ מהעובדה שלא תקבל ספרות ותוכנות בשפה העברית. את התוכנות והספרות ניתן להוריד באינטרנט.
אגב ה-D80 עולה 2000 ש"ח יותר - אני הייתי משקיע את ההפרש בעדשה טובה. גם אני ממליץ על עדשת הקיט של ה-D70s 18-70
בהצלחה...
אשמח לקבל לינק להורדת ספרות ו/או תוכנות בעברית לניקון D70S . תודות מראש.
1. החנות שעליה המלצתי ראויה לבדיקה מבחינת מחירים, לפני חצי שנה בערך הם היו הזולים ביותר אני לא חושב שגם היום אבל ראוי לעשות בדיקה מעמיקה אם אתה מתכוון לקנות בארץ. אם אתה מתכוון לקנות בחו"ל אני ממליץ לך על B&H (יש קישור לחנות במדור קישורים כאן באתר). זו חנות שאפשר לסמוך עליה מאד (אחת הגדולות בעולם בבעלות של חסידי סאטמר), לגבי אחריות, תוכל לרכוש שם "שטר אחריות" שתופס בחלק מהמעבדות כאן בארץ.
2. לגבי תוכנות וספרות בעברית - אני לא התכוונתי לעברית אלא לספרות ותוכנות באנגלית (סליחה על הטעות).
ההשקעה החשובה יותר היא בעדשות, לכן שווה לך לבדוק גם רכישה של מצלמת קנון (350D או אפילו 30D).
לניקון יש עדשות קיט טובות שמהוות "תמורה טובה למחיר" אבל עדשות מקצועיות מאד (מאד) יקרות, ואז אולי תאלץ להיסתפק בעדשות צד שלישי (Sigma, Tamron) שמהוות בד"כ פשרה.
לקנון מצד שני עדשות הקיט די חלשות אבל ניתן להשיג מגוון גדול של עדשות מהסדרות המקצועיות במחירים יותר נוחים.
לגבי איפה כדאי לקנות, הכי כדאי בארה"ב כי המחירים זולים ב כ 30% מהמחירים בארץ, אך יש בזה סיכון מסוים בגלל בעיית האחריות.
תוספות שונות וציוד נלווה שהוא בגדר "חובה" או "מומלץ ביותר" יש לקחת בחשבון, היות והסכום לא מבוטל ויש לו משקל:
המחירים שאציין הם כלליים וממוצעים. כמובן שיש לערוך סקר שוק...
1. תיק גב למצלמה ולציוד 400 שח
2. פלאש חיצוני + דפיוזר חובה 1300-1900 שח
3. מסנני UV לעדשות 100 שח כ"א
4. חצובה 50-400 שח (תלוי באיכות)
5. סוללות נטענות 1.5V עבור הפלאש. 200 שח
(8 סוללות 2700MAH)
6. סוללה נוספת למצלמה 300 שח
קח בחשבון את הכל, ותראה באיזה תקציב אתה עומד, בכל מיקרה, כמו שכתבו לך, התוצאה הסופית מתקבלת בעיקר בזכות עדשה איכותית.