מי הנחמד (או הנחמדה) שיכנס להומלס
ויתן לי קצת פרטים על שלושת הקאנוניות המוצעות למכירה השבוע במדור יד שניה, 350D, 30D ו 20D ועל ההבדלים בינהן.
תודנה
(מצלמת טוב)
תגיד ויקטור, אתה מבסוט על ה30D שלך?
אני חייבת דיגיטלית כי אני רוצה להתחיל לצלם חתונות כבר בעונה הקרובה. וגם האנאלוגית רוששה אותי. אי אפשר להחזיק אנאלוגית כמצלמה יחידה.
מה ההבדל אגב בין ה30 ל20D??
ככל הידוע לי מלבד דגם אחד של אולימפוס, אין מצלמות רפלקס שמראות את התמונה על המסך לפני הצילום
לגבי עדשות - תלוי מה את רוצה לצלם, ובאיזה רמה. אם פנייך לצילום מקצועי מחיר העדשות עולה על מחיר המצלמה.
היי דנה,
הנה קישור לטבלת השוואה בין הדגמים שציינת.
דברי איתי.
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_eos20da%2Ccanon_eos30d%2Ccanon_eos350d&show=all
גיל
ומה אופי התמונות שאת מצלמת...
לפי מה שאני רואה הייתי קונה 28-70 2.8 משומשת של קנון ומשלים אותה עם 50ממ 1.8 ו70-200f/4
מדובר פה על השקעה של כ 6500 ש"ח בעדשות הללו.
האם זה טווח המחירים שאת רוצה להשקיע?
יש גם אלטרנטיבות זולות יותר ולכן את צריכה קודם להגדיר כמה כסף את רוצה להוציא.
זה קצת סינית בשבילי סוגי העדשות שמנית.. יש לי אחת שהיא טלה 70-300, מה היו הסוגים שהזכרת?
במה שונה ה 28-70 מעדשת הקיט? בגלל הצמצם? ומה זה 50ממ? מה זה אומר?
אני לא יודעת כמה כסף אני יכולה להוציא אבל ברור לי שהיא צריכה להיות סופר מקצועית אני רוצה לצלם גם חתונות..
תודה בכל מקרה.
את ה 70-300 שלך תיצטרכי להחליף, היא כאמור לא איכותית מספיק. כמו כן בצילום אירועים מנגנון Image Stabiliziation יהיה בעל משמעות רבה, לכן אני לא בטוח שעדשות משומשות הן פיתרון טוב.
את אומרת שאת רוצה ציוד סופר-מקצועי, ציוד סופר מקצועי עולה הרבה כסף, בהערכה גסה תיצטרכי להשקיע 15-20 אלף שקל (מצלמה, 3 עדשות טובות, פלש טוב, ציוד הקפי). אם אין לך סכום כזה תיצטרכי להתפשר, לכן כדאי לך לגשת לצלם אירועים ולבדוק איפה אפשר להתפשר.
כלומר בצורה מקצועית?
אם כן צר לי לאכזב אותך אבל דרכך עוד ארוכה אומנם כשרון לצילום יש לך בשפע אבל צלם חתונות זה לא עסק פשוט ואם את לא יכולה לדקלם מתוך שינה את המפרטים שוויקטור ציין ועוד רבים אחרים ולדעת מתי ולמה להשתמש בכל עדשה או פלאש או בכל פיפס קטן במצלמה אז את יכולה למצוא את עצמך נתבעת על ידי הזוג המתחתן, קרה למכר שלי שחשב שלצלם חתונות זה רק ללחוץ על כפתור ומצא עצמו ממן את החתונה בכספי הפיצויים שקבע לו בית המשפט
חוץ מזה ההרדקור של צילום זה אנלוגית אם את שולטת על אנלוגית בצורה טובה אז דיגיטלית זה יהיה קטן עלייך
בתור אוטו-דידקט שעד לפני חודשיים לא ידעה להחזיק מצלמה (התמונות שצרפתי לאתר הן התמונות הראשונות שלי) אני בוטחת בעצמי שאתקדם מהר ואגיע רחוק.
אני מבינה שהכוונה שלך היא טובה – להזהיר אותי מפני האחריות הכבדה הצפויה לי ואני אכן מתייחסת לסיטואציה בכבוד הראוי לה- אין לי שום כוונה לצאת לבד לחתונות בהתחלה – אלא כצלמת גיבוי.
אשמח אם תשתף אותנו במה שקרה לחבר שלך – למען יראו ויראו – ותודה על הטיפ.
אני עוד לא יודעת אם אבחר להתפרנס מצילום חתונות – הבנתי שהפרנסה מצוייה בדוחק בענף זה – אבל כמו ילד שלומד את העולם אני בוחנת בסקרנות כל תחום ומרשה לעצמי לא להגיע למסקנות סופיות.
תודה על המחמאה J
טוב זו באמת הדרך הנכונה (גם אני פעם חשבתי על זה)
תתחילי כעוזרת צלם/ת ותלמדי אני בטוח שכשתכנסי מהר מאוד לעולם הזה ותכירי כל בזיק אחכ' מתישהו תוכלי לעמוד בזכות עצמך אגב לדעתי כל פרנסה בתחום החתונות תומנת בחובה רווח לא קטן, רק מה שם המשחק הוא מוניטין
אגב לגבי המכר שלי הסיפור הוא קצת שונה הוא קנה מצלמת SLR טובה (עוד בימי הפילם) צילם קצת והחליט שהוא יכול להתפרנס כצלם חתונות עם ידע בסיסי ביותר בצילום הוא הצליח לפתות זוג מסכנים שסה"כ רצו לחסוך בכסף חצי מהתמונות הוא שרף כי לא ידע להשתמש בפלאש אלה שלא שרף ייצאו מטשטשות בגלל החשיפה הארוכה (שאופיינית לצילום במקומות סגורים) או ירקרקות כי הוא לא שמע על פילטר פלורסנט (מה שבדיגיטלית עושים היום עם WBפעם עשו עם פילטר)
הם כמובן תבעו אותו בגלל שלא קיבלו תמונות (ועד היום אין להם תמונות מהחתונה) והוא היה צריך לשלם להם משהו בסביבות 30000 ש"ח פיצויים על זה שהוא דפק להם את החתונה.
גם אני צריכה לתבוע או להטביע את הצלם שצילם את החתונה שלי.
ואף אני צילמתי חתונה אחת בעידן הפילם ויצא לא רע רק שנדמה לי שצלמתי יותר את החתן ופחות את הכלה כי הוא היה חמוד יותר (שזה גם סוג של פשלה של טירונים).
אם רק תתבעי הוא יוכל להמשיך לצלם
המחירים שם כוללים את הבודי עצמו נכון, ללא עדשת קיט כלשהי?
גיא
גיא, אל תתיחס למחירים ב dpreview .
הם לא תמיד מעודכנים (מנסיון).
במצלמות SLR לרוב מתמחרים BODY בלבד.
האם זה בטוח יחסית?
לא קניתי דרך האתר של B&H אבל הייתי של בשבוע שעבר ( כמו להכנס לחנות ממתקים בתור ילד ) השרות שם לא יאמן והם סופר מקצועיים. קניתי את מה שרציתי תוך שנתנו לי לבדוק הכל על המצלמה שלי (תיק עדשות ומה לא ) וענו על 1000 השאלות שהיו לי ואת מה שלא היה להם במלאי הם שלחו לי הביתה ( שלט למצלמה) תוך יומיים. מהבחינה של האמינות הם 100% .
(למעשה עקב כל התשובות שקיבלתי והניסיונות שנתנו לי לעשות החלטתי לחכות עם העדשה שרציתי ולקנות טובה יותר בעתיד - הקרוב אני מקווה - הם יכלו באותה קלות לומר לי עזוב, תקנה עכשו מה שיש זה מספיק טוב אבל לא . )
מקווה שעזרתי.
אני קונה שם באופן קבוע (מזמין לארץ) זה מגיע יותר מהר מחנויות ישראליות (פחות מ-5 ימים מגיע אליך שליח UPS הביתה). זו חנות של חסידי סאטמר ולכן רובם ככולם גם מדברים עברית ותוכל להתקשר או להתכתב איתם ללא בעיה. הם כמובן גם ישרים מאד וניתן לסמוך עליהם ב-100 אחוז.
האם המחירים באתר הם תכלס מה שתשלם בהזמנה דרך האינטרנט, או שיש עוד תוספת של מע"מ\מכס וכו' על המחיר המצוין? (מדובר כמובן במצלמה אחת ועדשה, לא קנייה סיטונאית :)
תודה,
גיא
| הודעה זו ללא תוכן |
אני נעזרתי במה ששמעתי מאנשים סביבי וממה שאנשיפ פה אמרו , גם האתר הזה : http://www.dpreview.com/
אולי זה יעזור , אישית אני קניתי את הD70S לא מזמן ( אני עדיין לומד אותה )
אל תתבייש , תפתח את הנושא .
רק תזכור שבסופו של יום אין צודק אחד מוחלט.