יצא לי לראות בתמונות שלי ושל אחרים שפתאום בתמונה שממוצע הניקוד שלה באזור ה-4 פתאום סופגת ניקוד של 1 או אפילו 0. אני בכל כולי מאמין שכל שמרבית האנשים באתר מצביעים איך שליבם מנחה אותם ובהתאם לטעמם האישי. אבל מה לעשות, נראה לי שמניעים של אגו וצרות העין מצליחים להשתרבב לאתר וזה חבל. קשה לי לחשוב על שיטה שתפסיק או תמתן את התופעה הנ"ל, בלי שנפגע באווירה השיתופית הנהדרת שיש באתר. מה שאני כן מבקש זה את דעתכם באם גם אתם שמתם לב לתופעה הנ"ל ותצטרפו אלי בבקשה אל כל חברי הקהילה לדבוק בהצבעות שמקורן מטעמם האישי בלבד.
אגב, חשבתי על רעיון נחמד שיוכל להוריד אופציה של הצבעות נמוכות למישהו מסויים בשל נקמנות קטנה- באגף תמונות חדשות- שם הצלם יופיע רק לאחר שנותנים את הניקוד (כמו שקורה כיום עם הניקוד שקבלה התמונה)
אתה בהחלט מביע נקודה חשובה ואתה צודק.
לדעתי אנשים מצבעים לפי טעם כלומר אם התמונה יפה או לא או אם היא מתאימה לאתר או לא אי אפשר למנוע מאנשים להצביע ושום דבר שנגיד לא ישכנע או ימנע מהם להצביע לפי טעמם.
מה שכן זה שכל חבר ישר חייב להסביר את ההצבעה שלו ולכתוב הערה מה שלצערי לא נעשה וחבל.
לא נראה לי שיש אנשים שמצביעים לחבר ששלח את התמונה (אולי אני תמימה) אלא לתמונה עצמה לכן לדעתי זה מיותר לא לציין את שם הצלם כבר מההתחלה.
מאחר שלא כל הצלמים כאן מקצועיים אלא חובבנים לרוב הטעם גובר על הטכניקה וההצבעה בהתאם.
נקווה שחברים באמת יתחילו להצביע לעניין ולא לפי רגש בלבד וגם יתחילו להסביר את עצמם אם הם נותנים 0 או 1
היה כבר ויכוח ארוך ומייגע כזה באתר ולא יצא ממנו כלום.
אתם רוצים לתקן תופעה זו ? יש רק דרך אחת : תתרכזו בעבודות טובות יותר, יצירתיות יותר, מגוונות יותר, תתנו נקודות והערות בדיוק כפי שאתם מרגישים וחשים, תתרכזו בטוב, באיכות, ביצירה של האחרים - אל תגידו לצילום נחמד , תגידו מעולה , אל תגידו טוב בלי להסביר למה אתם חושבים שטוב.
אם כל אחד מאיתנו ירים את הרמה הביצועית שלו בצילום וגם בהערות ובהתייחסות - זה ישפר גם את אלה שטועים ונוקשים על האפס.
אין אנשים רעים - ישנם הרבה אנשים שלא מבינים, תעזרו להם להבין בדרך שלכם...
כך אני משתדל לנהוג
שבת שלום
שמוליק
בעמוד הקודם 52
ניקודים ותיקונים
היות וניקוד -0- וניקוד -1- אינם ניקוד "רגיל" אלא הבעת עמדה ( והרי לא לנקד בהחלט לא שווה לניקוד -0- שמוריד את הממוצע ) והיות ובכל פעם שהנושא הזה עולה תמיד קמה סערה זוטא הרי שיש לעשות עם זה בכל זאת משהו.
אני יודע שאם יכריחו לתת תגובה על כל ניקוד זה יהפוך ל"עבודה" . אבל . אולי אפשר היה "להכריח" לכתוב תגובה / סיבה רק אם הניקוד הניתן הוא -0- או -1- .
כלומר, את/ה חושבים שהתמונה לא שווה ניקוד . בבקשה , אל תנקדו...
מרגישים שחיבים לנקד -0- . תנו סיבה !!
מסכים עם הנהלת האתר
אולי בגלל שהספרה 0 קצת מעליבה והמשפט אפס קצת מעליב עדיין זה כמו 10 ו 5