מדריך: לצלם קרח ולהישאר יבש

בואו ללמוד טכניקות צילום מעניינות של קרח יבש. גלו את האפשרויות הגלומות בדבר הקר קר הזה, שרק הדימיון יכול לחמם...

 יוני רפא ואייל יסוד
  ‏יום שלישי ‏11 ‏אוגוסט ‏2009

שלב ראשון –  קרח יבש

קרח יבש דומה במראהו לקרח "רגיל", אבל הרבה יותר קר, הוא אינו משנה את מצב הצבירה שלו לנוזל אלא עובר מיד לגז בטמפרטורה של 78.5- מעלות צלזיוס ומכאן שמו.

 

חשוב לזכור שקרח יבש עלול לגרום לכוויות קור, לכן יש להשתמש בכפפות!

 

 

שלב שני – אביזרים:

1. שני פלאשים.

2. "רשת" לפלאש  (כוורת)

3. משדרים-מקלטים

4.  ג'לים צבעוניים לפלאש

5. 2 כוסות זכוכית עבות

6. מים פושרים

7. מגש זכוכית

8. קופסת פלסטיק עמוקה

9. כפפות

10. סבלנות...

 

שלב שלישיסידור הסט של התמונה (ראה תמונה):

(כדאי לתלות רקע אטום מאחור)

 

שלב רביעי – צילום

בשביל ליצור את אפקט העשן יש למלא את הכוסות במים פושרים (מחצית הכוס או פחות כדי שלא ישפכו מים...) ולשים במים חתיכה של קרח יבש. כדאי להתחיל עם חתיכה קטנה בגודל של עגבניית שרי. המים יתקררו בהדרגה וכדאי להחליפם על מנת לשמור על עשן סמיך ואחיד. ככל שהמים חמים יותר התגובה של הקרח היבש תהיה חריפה יותר. העשן מורכב מפחמן דו חמצני ואדי מים – זה לא רעיל, אבל לא מומלץ לנשום את העשן המרוכז, זה עושה כאב ראש לכמה דקות.

בשלב הזה כדאי ואפשר להתחיל לשחק עם כל רעיון שעולה לכם בראש לצורך הצילום, אנחנו התחלנו בכלל בצילום ירקות ופירות שהעשן "נשפך" עליהם... (ראו תמונה). אחר כך שפכנו מכוס לכוס את העשן וצילמנו. כדאי לסגור חלונות ומאווררים משום שאפילו רוח קלה מפזרת את העשן העדין.

אגב, מומלץ לצלם בפורמט RAW, אחר כך יותר נוח לשחק עם הצבעים.

 

 

שלב חמישי – עריכה

· פותחים את התמונה בפוטושופ.

· מתקנים, מחדדים, קורפים (כל אחד לפי רצונו ותפיסתו)

· לאחר מכן משכפלים את שכבת ה- Background.

· על השכבה החדשה נלחץ פעמיים ונקבל את התפריט Layer Style.

· נבחר ב-Gradient Overlay. כדי להשפיע רק על העשן ולא על הרקע השחור נבחר ב- Blend Mode של Color

· ניתן להחליף את הרקע בשימוש בפילטר Invert.

  

בהצלחה

   

התמונות במדריך צולמו ע"י יוני רפא ואייל יסוד.


למאמר זה התפרסמו 2 תגובות. הוסף תגובה למאמר
 יופי של מאמר  |   אלון גלבוע  |   ‏17/‏08/‏2009
מפורט וברור, תודה על השיתוף!
וסחטיין על הביצועים...
 תאור ממצה וטוב  |     |   ‏23/‏08/‏2009