תגובה לחגית  
‏יום שני ‏25 ‏יוני ‏2012   18:58
למישהו יש נסיון עם מכירת תמונות באמצעות אתרים המהווים מאגר תמונות?האם זה משתלם? האם זכויות היוצרים נשמרות או שזה סוג של הפקר...מאד אשמח להחכים בנושא!תודה

 תגובה לאיציק  
‏יום שלישי ‏26 ‏יוני ‏2012   15:12
הי,
לכל אתר יש נהלים מאודברורים ובדר"כ גם אופי תמונות מאוד מדויק. אם כוונתך לאתרי מאגרי תמונות כגון istock, shutterstock וכו' אז לרוב זכויות היוצרים אינן נשמרות (גם כאן יש השגות). הצלם/גרפיקאי מעלה קובץ לאתר. עבור כל הורדה הוא מקבל סכום כסף קטן, בהתחלה פחות מדולר לתמונה. מצד שני הלקוח הרשום לאתר מוריד את הקובץ, הוא יודע מה שם היוצר ויכול לצפות בגלריה שלו. בפרסום התמונה לא מופיע שם היוצר. את יכולה לראות באתרים רבים הרוכשים צילומים תמונה ומתחתיה רשום לדוגמא "צילום: getty images". ישנם צלמים רבים המגדירים עצמם "stock photographer", הם מצלמים בסגנון מאוד מסוים, מעלים לרוב לאתר אחד (כך שומרים על בלעדיות ומרוויחים יותר עבור כל תמונה), לעיתים אף שוכרים אדם שיקטלג להם את התמונות לפי מילות חיפוש רלוונטיות. צלמים אלו מרוויחים לא רע בכלל מהעבודה הזו.
צלם חדש הרוצה להירשם לאתר צריך למלא פרטים מלאים ולשלוח צילום דרכון או תעודה מזהה. לאחר מכן יש להעלות תמונות לדוגמא לבחינת האתר וחייבים לעמוד בדרישות. אחרי שעומדים בדרישות (מאוד קפדניות), ניתן להעלות תמונות ללא הגבלה ולהרוויח לפי כמות ההורדות. 
זו אינה משימה פשוטה, רצוי שלצלם יהיה מגוון גדול מאוד של תמונות וצריך להשקיע לא מעט זמן בתיוג התמונות במילות מפתח רלוונטיות. בנוסף צריך שהתמונות יהיו יוצאות דופן ןימשכו את עיני הלקוחות הפוטנציאלים.
ישנם אתרים בעלי אופי יותר אומנותי כגון "deviant art" דרכם גם ניתן למכור תמונות ללא תנאי קבלה מוקדמים, אך הסיכוי נמוך בהרבה מהמאגרים המובילים.
מקווה שעזרתי,
איציק.לאתר האישי





 תגובה לחגית  
‏יום שלישי ‏26 ‏יוני ‏2012   19:31
תודה איציק על התיחסותך המפורטת!אם הבנתי נכון - ברגע שצלם מעלה תמונה לאתר, הוא ירוויח את הדולרים הבודדים - אבל מאידך הוא יכול לשכוח שהתמונה שלו......אלא אם כן יש לו מאות תמונות להעלאה, ועו"ד צמוד לתביעות???
הוצאת לי את האויר מהמפרשים..............יש לך דוגמא לאתר שדורש צילום דרכון או תעודה מזהה?
ושוב תודה

 תגובה לאיציק  
‏יום שלישי ‏26 ‏יוני ‏2012   20:24
איש חכם אמר לי פעם "אם מישהו לא מבין אותך, אז כנראה שלא הסברת מספיק טוב" (-:
אסביר שוב.צלם מרוויח דולרים בודדים עבור כל הורדה של תמונה שלו מהאתר, אם לצלם יש נניח 500 תמונות באתר והן מקוטלגות כראוי, החשיפה אליהן תהיה גבוהה וכמות ההורדות בהתאם. צלמים מנוסים באתרי מאגרי תמונות יכולים להרוויח אלפי דולרים בחודש שלא נדבר על עשרות אלפים ל"תותחים" שבהם.
אם כל תמונה עולה לפי התקנון, אין חשש מתביעות. בצילום אנשים, אפילו ברקע התמונה, יש חובה להעלות טופס מודל רליס חתום ע"י כל מצולם בתמונה. כאן אין ויתורים נוסח "צולם במקום ציבורי", התמונות הללו הולכות לפרסום, לכן האתר דואג שכל הכללים ייושמו. אפילו לצילום של אתרים מפורסמים יש צורך בטופס מתאים. אם צלם מחליט לזייף טופס, שלא יתלונן שהוא חשוף לתביעה, תקנוני האתרים הרציניים מעבירים תלאות של מדריכים המסבירים זאת.תמונות נוף, מזון, בעלי חיים, מוצרים, אבסטרקטים וכו' אינן זקוקות להוספת טופס מיוחד ופשוט להעלותן כל עוד הן עומדות בכללי האיכות.
האתר http://www.istockphoto.com לדוגמא, דורש זיהוי של החבר הנרשם כגון צילום תעודה מזהה. כך גם אתרים נוספים, יש גם אישור על תשלומי מס שונים שכן מקבלים תשלום עבור המכירות ולכל מדינה יש חוקים משלה.
אין שום סיבה שיצא לך האויר מהמפרשים, ניתן להרוויח מאתרים אלה אך חבלי הלידה בהתחלה אינם כ"כ פשוטים כמו להירשם ולהעלות תמונות. זה לוקח מעט זמן אבל אם עולים על הגל ניתן לקבל הכנסה נוספת יפה ללא מאמץ מלבד המאמץ הראשוני ותחזוק שוטף של החשבון.
בהצלחה!

 תגובה לחגית  
‏יום שלישי ‏26 ‏יוני ‏2012   21:03
שוב תודה,ועכשיו כנראה שאני לא הובנתי מספיק:את ענין הרווח מהתמונות, הבנתי,התכוונתי לשאול-מאחר והתמונות מועלות לאתר, ואין לי מושג אח"כ מי מוריד ולאיזה שימוש, והרי לא שייך שתהיה בקרה האם מישהו עושה שימוש מסחרי עם התמונה, או האם היא עוברת הלאה לכאלה שלא רכשו אותה וכדו'.
וכנ"ל בענין תביעות - כוונתי היתה - כאשר מפרסמים תמונה ללא שם הצלם (הבנתי שהיום החוק מחייב זאת), או כאשר התמונה נרכשת פעם אחת ולאחמ"כ "עוברת הלאה"..., או שנעשה שימוש מסחרי בה - עד כמה יש לחשוש מכך???


 תגובה לאיציק  
‏יום שלישי ‏26 ‏יוני ‏2012   21:32
את כצלמת מעבירה את זכויות היוצרים  לאתר  (באופן חלקי, הפרטים מוסברים באתרים עצמם במדויק). ללקוחות יש רמות מסוימות של שימוש. בכל אופן השימוש בתמונה הוא מסחרי הרי שלקוחות רוכשים אותם לשימושים שונים כגון פרסום באתרי אינטרנט, קטלוגים, מגזינים וכיו"ב.מכך אין מה לחשוש משום שהמצב זהה כאילו מכרת את התמונה ללקוח באופן ישיר.
בכל מקרה, מי הגורם התובע? המצולם בתמונה? הוא חתום על חוזה המאפשר להשתמש בתמונה לשימוש מסחרי, הוא לא יודע למי היא נמכרה ועבור איזה סכום (אלא אם הוא חתום על חוזה פרטני). אם העלת תמונה ללא מודל רליס (או מודל רליס עם חתימה מזויפת) אז הבעיה שלך.
אני לא יודע מה קורה אם התמונה "עוברת הלאה". אם לקוח קנה תמונה, חתם על תנאי שימוש ואז "מעביר אותה" ההגיון אומר שהוא צריך לתת את הדין אם יהיה בה שימוש נוסף. 
אם את מתכננת להירשם ויש לך חששות כאלו או אחרים יש באתרים הללו מנגנוני תמיכה רחבים כגון מדריכים, פורומים, מאמרים ונציגי תמיכה שיענו על שאלות ספציפיות בכל נושא. תמיד מומלץ להיעזר בשירותיהם.



 תגובה לגיל  
‏יום רביעי ‏27 ‏יוני ‏2012   00:19

ברגע שהעלית תמונות למאגר תמונות, התמונות נמכרות (בשאיפה) ללקוחות שונים, כל אחד לצרכים שלו, ובהתאם, מוריד את התמונה בגודל המתאים וכ"ד.
לך אין יכולת לעקוב אחרי כל תמונה, לאן הלכה מי פרסם אותה ועשה בה שימוש.
בדר"כ אותם אתרים, מבצעים בעצמם סריקות וחיפוש אחר עותקים של התמונות ומאתרים את מי שעושה בהם שימוש ולא רשום כמי שרכש את התמונה באתר.

לכן, עניין זכויות יוצרים קצת יותר מורכב.   בנוסף, מדובר על אתרים בינלאומיים, כך שלהגיש תביעה במדינה אחרת, עבורך זו משימה כמעט בלתי אפשרית ולא תמיד כדאית.  

בחלק מהמקרים, אותו אתר אינטרנט - מאגר תמונות,  יגיש תביעה על הפרת זכויות יוצרים כנגד מי שהעתיק את התמונה ולא רכש כמקובל, ולאותם אתרים, יש נציגויות (עו"ד) כמעט בכל מדינה, והוא מטפל בנושא.
אם אותה חברה מגישה תביעה כנגד מפר זכויות יוצרים, לדוגמא, בזימבבואה, אני בספק אם את תראי מזה משהו.  צריך לבדוק בתקנונים שלהם מה את מקבלת או מה הנתח שלך במקרה פיצוי על עבירת ז"י.

מקווה שעניתי ברור למרות השעה (-:

 תגובה למערכת האתר  
‏יום רביעי ‏27 ‏יוני ‏2012   12:46


משתלם זה עניין מאד אינבידואלי. כמו בכל דבר, יש יתרונות ויש חסרונות. יש מאגרים שכדי להכנס אליהם את צריכה לעבור מעין "מבחן קבלה" ויש כאלה שמספיק להרשם, להעלות תמונות ולהתחיל למכור...

כפי שכבר הזכירו כאן ישנם צלמים שזו הפרנסה העיקרית שלהם וישנם כאלה שזה ה"דמי כיס" שלהם. בכל מקרה צלמי סטוק מצליחים הם כאלה שמבינים טוב את הביקוש ויודעים לייצר תמונות בהתאם.

בסירטון הזה תוכלי לראות את יורי ארקורס שהוא צלם מצליח מאד שהתחיל מכמה תמונות בודדות כתחביב והיום מחזיק חברה גדולה עם אולפני צילום גדולים. הוא הבין נכון את השיטה והלך עליה בגדול.

 אגב, יש לא מעט דרישה גם לקטעי וידאו שניתן היום לצלם ב-DSLR. המחירים לקטעי וידאו (footages) גבוה יותר.



 תגובה לחגית  
‏יום רביעי ‏27 ‏יוני ‏2012   19:39

תודה רבה לכל המגיבים,

סייעתם לי רבות!!!



 תגובה לחגית  
‏יום שני ‏20 ‏אוגוסט ‏2012   16:17
שאלה נוספת באותו נושא:חלק מהאתרים דורשים העלאת צילום ת"ז או דרכון,למישהו יש מושג עד כמה הענין בטוח? 
תודה!

 תגובה לאיציק  
‏יום שלישי ‏21 ‏אוגוסט ‏2012   14:24
ברוב בתי המלון בעולם מצלמים לך את הדרכון בקבלה. האם העניין בטוח? שום דבר אינו בטוח, את גם משאירה אינספור פרטים אישיים בהמון אתרי אינטרנט שונים. נקווה שהמידע לא יגיע לידיים זדוניות.בכל מקרה, באתרי ה- stock הגדולים יש עשרות אלפי צלמים, אלו אתרים מכובדים עם מנגונני שמירה על מידע שאני רוצה להאמין שמכבדים את פרטיות הלקוחות שלהם (צלמים וקונים).כפי ששמת לב, האתרים לא מקלים על ההירשמות אליהם. כנראה שדרישה לתעודה מזהה היא עוד שלב בסינון האנשים שאינם רצויים כספקי תמונות.בסופו של יום זה לשיקולך אם ברצונך להיות חברה באתר או לא.