תגובה לימימה  
‏יום שישי ‏10 ‏דצמבר ‏2010   16:26

שלום חברים,

קניתי בימים אלה את ה  = CANON SX30 ויש לי בעית חדות בתמונה. כמעט כל התמונות שאני מנסה לעלות לאתר נדחות בגלל בעיותו חדות ואיכות תמונה.

נראה לי שאני עושה שם משהו לא נכון.

למשהו יש רעיון איך ניתן לפתור את הבעיה?

דוגמא לתמונה שנדחתה מצורפת.



 תגובה לאור  
‏יום ראשון ‏12 ‏דצמבר ‏2010   12:20
אהלן ימימה. אני לא רואה תמונה שצירפת. נסי להעלות אותה שוב לפורום.

 תגובה לימימה  
‏יום ראשון ‏12 ‏דצמבר ‏2010   14:49

היי אור,

אני מצרפת אחת ויש תמונהנוספת שנפסלה בפורום "תנו לי ביקורת" אולי תוכל לראות גם משם משהו תודה



 תגובה לדני  
‏יום שני ‏13 ‏דצמבר ‏2010   08:30

חבל שלא צרפת את נתוני הצילום כמו מהירות צמצם ISO. אפשר היה להתיחס יותר בפרוט.

על פניו התמונה נראית בסדר מבחינה טכנית וגם מבחינה צילומית.

  איני מכיר את המצלמה שלך בפרוט אולם עשי נסיון לצלם ניר עיתון שיכיל כותרת כותרות משנה וכולי ולראות מה קורה.

   נסי לעבוד עם חצי לחיצה. חצי לחיצה בד"כ נועלת חשיפה ופוקוס. וז אחרי שתראי שהמצלמה ננעלה על מה שרצית המשיכי בלחיצה.

 אזהר ואומר שאם את משתמשת במסך האחורי לראות את תמונה לדעתי אחיזת המצלמה אינה יציבה ואולי תנועת הלחיצה גורמת לתנודה של המצלמה.

 נסי לעבוד באמצעות העינית הצמדת המצלמה ללחי ואחיזה בשת ידים כך היציבות גדלה.




 תגובה לאור  
‏יום שני ‏13 ‏דצמבר ‏2010   11:04
אחרי הדברים של דני, אין לי כמעט מה להוסיף.
באיזה מצב את מצלמת ?
ידני, אוטומטי, מצב מובנה של נוף?
יכול להיות שהגדת הפוקוס שלך הייתה על נקודה אחת, ובתמונה הזאת לדעתי הפוקוס צריך להיות על מספר נקודות כדי לתפוס גם עומק.
גם בתמונה ששמת בפורום "תנו לי ביקורת" , לדעתי הברבור לא בפוקוס, ויכול להיות שזה מהסיבה שהשתמשת בפוקוס נקודתי, שלא כוון על הברבור.

 תגובה לדני  
‏יום שלישי ‏14 ‏דצמבר ‏2010   08:00

האם צילמת באחת מהתוכניות המובנות? נוף דיוקן וכולי? מבחינת קומפוזיציה התמונה לדעתי טובה.   יתכן והה מקום לצלם ידני לסגור צמצם עד הסוף ובכך להגדיל את החדות. 

אני מציע שתעברי על החוברת שקבלת עם המצלמה ביחוד התעמקי בפרק שעוסק במיקוד.  אני בטוח שתמצאי שם דברים מענינים.

 למשל שבתנאים מסוימים המיקוד ננעל על הנושא הראשון או על מרכז התמונה.  כמו כן יתכן ויש  לך מצב של פוקוס עוקב  הכוונה בעיקר לעצמים בתנועה את מתמקדת על הנושא שהוא בתנועה נועלת עליו ואם הנושא זז אז הפוקוס זז. במקר כזה אם תזיזי את מצלמה טיפה זה יהיה כאילו הנושא זז.

 כמו כן במצב מובנה מראש המצלמה עושה חישוב כלשהוא שהוא הפשרה בין צמצם למהירות. למשל בנוף המצלמה תעדיף לסגור צמצם ולרדת במהירות ואילו בדיוקן הפוך. תוך מתן טווח בטחון כלשהו.

 יתכן וצלמת במצב דיוקן בטעות כאשר היה מקום לצלם במצב נוף.




 תגובה לטל  
‏יום שני ‏13 ‏דצמבר ‏2010   13:44
כנסי לכאן , פה מסבירים טוב מאוד למה תמונות נדחות ואיך מתקנים וכו..

 תגובה לימימה  
‏יום שני ‏13 ‏דצמבר ‏2010   19:05

נתוני צילום:

f8

iso 80

חשיפה 1/160